Dragnea: Sper ca prin simplificarea legislatiei sa acceleram absorbtia banilor europeni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, si-a exprimat speranta ca prin simplificarea legislatiei sa fie accelerata absorbtia fondurilor europene, informeaza AGERPRES.

„Ma bucur ca Guvernul a inteles importanta capitala a fondurilor europene. Sper ca prin simplificarile aduse legislatiei sa acceleram absorbtia banilor europeni si astfel, prin proiectele care vor fi finantate din aceste fonduri, romanii sa aiba un nivel de viata mai ridicat”, a scris Dragnea, marti, pe Facebook.

Autoritatile au decis introducerea posibilitatii acordarii de prefinantare pentru toate categoriile de cheltuieli eligibile si largirea bazei de proiecte care pot genera cheltuieli eligibile prin majorarea procentului de contractare, prin Ordonanta de Urgenta 49/2017, care a fost publicata in Monitorul Oficial.

„Intrucat pana la data de 31 decembrie 2018 Romania trebuie sa transmita Comisiei Europene aplicatii de plata in valoare de minim 3,4 miliarde euro, am considerat necesara urgentarea masurilor care sa asigure conditiile recuperarii intarzierilor inregistrate in absorbtia fondurilor europene”‘, a declarat Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, remis marti AGERPRES, prin respectiva OUG se introduce posibilitatea acordarii de prefinantare pentru toate categoriile de cheltuieli eligibile, respectiv pentru toate proiectele implementate de autoritati publice locale si beneficiari privati, indiferent de fondul european care le finanteaza.

„Noul mecanism introdus reduce presiunea asupra bugetelor proprii ale beneficiarilor si asigura, la nivelul autoritatilor de management, o gestionare mai eficienta a fondurilor nerambursabile, precum si o mai buna monitorizare a proiectelor finantate”, se arata in comunicat. Potrivit sursei citate, masura vine si in sprijinul accelerarii implementarii proiectelor din fonduri europene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2