Dragnea: Toti membrii PSD din Guvern si-au prezentat demisiile; alaturi de ALDE vom forma un nou Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toti ministrii social-democrati si-au prezentat demisiile inainte de reuniunea Comitetului Executiv National al PSD, a anuntat miercuri seara, la finalul reuniunii, presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, informeaza AGERPRES.

 

“Toti membri PSD din Guvern si-au prezentat demisiile inainte de CExN si nu vorbim de celebrele demisii in alb, cu o singura exceptie, ministrul Comunicatiilor, care a trimis-o prin mail. Al doilea lucru de care am luat act este anuntul premierului ca-si va prezenta demisia”, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a mai anuntat ca Sorin Grindeanu a transmis ca isi va da demisia, cu conditia ca presedintele Iohannis sa numeasca un premier tot de la PSD.

“Am facut si o pauza in Comitetul Executiv, asteptand ca in partea a doua a CEx, dupa ce multi colegi si-au spus punctele de vedere, ca impreuna sa gasim cea mai buna solutie. Din pacate, cand a inceput a doua parte, prim-ministrul nici macar n-a asteptat sa ne indreptam catre un vot care putea sa fie intr-un fel sau altul, care putea sa cuprinda un pachet de masuri administrative si care sa cuprinda niste inlocuiri in guvern, nu neaparat demisia primului ministru sau demiterea primului ministru.

Eu am condus aceasta intalnire si am descurajat orice intentie de a se escalada un conflict si le-am cerut colegilor mei in tot timpul desfasurarii acestei intalniri sa nu se discute cu patima, ca e nevoie sa facem o analiza foarte serioasa. Primul ministru nu a asteptat sa se ia o decizie, ne-a transmis ca-si da demisia, cu conditia ca presedintele Iohannis sa nominalizeze un premier de la PSD si ca putem sa-l si excludem din PSD, ca nu-l intereseaza”, a detaliat Dragnea.

El a precizat ca, alaturi de ALDE, PSD este pregatit sa formeze un nou Guvern.

“PSD este pregatit, impreuna cu colegii de la ALDE, sa formeze un nou guvern, care va avea o foaie de parcurs mult mai bine structurata, care va cuprinde si actiunile si masurile necesare pentru a se recupera intarzierile. Continuarea guvernarii in actuala stare cu Sorin Grindeanu sau nu prim-ministru risca faptul ca in Romania, in trei luni de zile, programul de guvernare sa devina un document aproape imposibil de pus in practica. Programul de guvernare cuprinde doar pentru acest an peste 500 de masuri. (…) Au fost colegi care au spus ieri si azi sa nu prezentam toata situatia public, eu nu am fost de acord”, a declarat liderul PSD, intr-o conferinta de presa.

Dragnea a mai sustinut ca, potrivit analizei activitatii Guvernului, directia este buna, dar ca unii ministri nu au luat in serios programul de guvernare.

“Analizand acest document, majoritatea colegilor au tras concluzia, inclusiv eu, ca o parte din membrii Guvernului si, din pacate, nu o parte mica, n-au luat foarte in serios programul de guvernare, unii nu l-au luat deloc, nu au reusit sa se coordoneze, n-au reusit sa stabileasca o relatie de colaborare stransa intre ministri si prim-ministru, niste relatii care sa fluidizeze circuitul documentelor intre ministere, n-a fost o abordare strategica. (…) In Comitetul Executiv am facut o evaluare a stadiului implementarii programului de guvernare, o analiza care a fost anuntata imediat dupa ce a fost instalat noul guvern in ianuarie anul curent. Sigur ca exista varianta in care sa facem o evaluare superficiala, in care lucrurile care nu merg sa fie ascunse, sau aveam varianta nu foarte confortabila sa spunem adevarul, indiferent cat ar fi de crud.

Nu a fost actiune de evaluare care sa aiba neaparat de la inceput ca obiectiv anumite persoane sa fie promovate sau demise, ci s-a lucrat la un document si nu s-a lucrat usor. Nu a fost o actiune simpla, care sa ne arate unde suntem si, foarte important in aceasta zi, in acest for statutar, sa luam decizia corecta, sa stabilim si calea de urmat si cum pute recupera intarzierile”, a explicat presedintele PSD.

Potrivit acestuia, este poate o actiune in premiera cand un partid are curajul sa faca aceasta radiografie a aproape sase luni de guvernare, spre deosebire de alti ani cand s-au pastrat, “din diverse motive subiective”, guverne care au ruinat sau care riscau sa ruineze tara.

“Mai important decat un joc politic, este important ca aceasta tara sa beneficieze de prevederile un program de guvernare votat masiv de romani. A fost prezentat acest document care ne-a aratat ca directia e buna, numai ca ritmul de implementare e scazut. (…) Vorbim de masuri care sunt deja adoptate, care au generat cresterea veniturilor populatiei, cresteri de pensii, dar masuri care trebuia dublate de un alt pachet de masuri care sa le sustina.

S-a discutat si despre situatia in care intr-adevar unele masuri trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018. Dar, ca sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018 ele trebuia adoptate pana la 1 iulie 2017. Vorbim de cateva masuri importante — Fondul suveran de investitii, (…) Legea preventiei, un pachet de reglementari fiscale care sa diminueze birocratia si sa creasca veniturile firmelor, un ritm de investitii publice care sa fie mai mare”, a mentionat presedintele PSD.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2