Dragu: Cresterea economica se simte in buzunarul romanilor; veniturile gospodariilor au crescut cu 12% la sase luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bani-monedeCresterea economica de 4,9% din primele noua luni ale acestuia an se simte si in buzunarul romanilor, avand in vedere ca se observa o crestere a veniturilor populatiei, dar si a economisirii, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, la conferinta de bilant la un an de guvernare, informeaza AGERPRES.

“Cresterea economica de 4,9% din primele noua luni ale anului este cea mai mare din Uniunea Europeana. Acest avans este important avand in vedere procesul de convergenta, de crestere a nivelului de trai, catre tarile Uniunii Europene. Aceasta crestere s-a simtit si in buzunarul romanilor, avand in vedere cresterea veniturilor care a facut loc avansului consumului cat si a economisirii”, a explicat Anca Dragu.

In opinia sa, avansul economisirii arata si existenta unor venituri suplimentare, dar si incredere in economie.

Potrivit datelor prezentate de ministrul de resort, veniturile lunare ale gospodariilor au crescut, la sase luni, cu 12%, iar economiile cu 430 de lei lunar.

Pe de alta parte, Anca Dragu a mentionat faptul ca si potentialul economiei a avansat in ultimul an.

“Recent, Comisia Europeana a revizuit prognoza PIB potential, care arata sustenabilitatea economiei, la 3,4% in prognoza de toamna, de la 3,1% initial. Pentru anul viitor, estimarea creste la 3,7%”, a spus ministrul Finantelor.

Si pe plan intern, Comisia Nationala de Prognoza, folosind acelasi model macroeconomic, dar avand la dispozitie mai multe date interne, a prognozat o crestere a PIB potential de 3,6% pentru 2016 si de 4% anul viitor.

In privinta deficitului bugetar pentru acesta an, Anca Drgu a mentionat ca acesta s-a situat la 0,5% din PIB la noua luni, si se mentine tinta de 2,8% din PIB pentru finalul anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *