Drama la chirurgie – Medicul Demian refuza operarea unui copil bolnav de apendicita acuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

“Moartea domnului Lazarescu” nu este un simplu film. Este o realitate pe care foarte multi pacienti o intalnesc atunci cand sunt nevoiti a apela la serviciile de sanatate. Drama traita de o mama si fiul acesteia, ajuns la Spitalul Judetean din Baia Mare, avand apendicita acuta, ne lasa fara cuvinte.

Marturia cutremuratoare a femeii arata traumele psihice indurate inainte ca fiul ei sa fie operat de urgenta. Femeia a ajuns sa-si ia baiatul din spital si sa il duca inapoi acasa, desi acesta necesita interventia chirurgicala pentru a supravietui. Asta pentru ca medicii au refuzat sa il opereze, din cauza faptului ca baiatului i-au lipsit doua zile, pana la implinirea varstei de 16 ani. Personajul central al acestei drame este reputatul doctor Viorel Demian.

Luminita Sisestean, mama: “(…) Am fost in UPU si acolo a fost vazut de un medic de la adulti, care mi-a spus ca daca ar fi avut varsta de 16 ani impliniti l-ar fi operat de urgenta, deoarece are apendicele aproape perforat. Ne-au facut internarea pe Sectia de Chirurgie Pediatrica si doamna de la UPU mi-a spus ca va fi operat de urgenta, fiind ziua de marti, 9 octombrie. Am ajuns pe sectie, i-au facut analize, i-au pus branula pe mana, am asteptat sa intre in garda medicul Demian, ca asa ni s-a spus.

Dupa ce a intrat de garda, si-a facut vizitele pe saloane, iar cand a ajuns la noi, de la usa, m-a intrebat de ce suntem acolo. I-am spus ce s-a intamplat si ce medici l-au vazut inclusiv din UPU si el a inceput sa urle ca nu-l intereseaza ce mi s-a spus in urgenta si ca sa-i spun de ce sunt pe sectie cu copilul. I-am zis ca l-a durut pe copil burta si i-a fost rau, apoi a pus mana pe burta lui si a plecat.

O bunica a iesit dintr-un salon si l-a rugat pe medic sa-i spuna cand ii opereaza baiatul care era internat de vinerea trecuta. A inceput sa strige ca el nu opereaza, ca e de garda si nu face asa ceva cat e in garda. Bunica l-a intrebat din nou si atunci el s-a enervat si a inceput din nou sa strige: ”Daca vrem circ, sa facem circ, sa iasa toata lumea afara. Cheama paza!, eu nu pot sa lucrez asa.” O mai strigat pe hol ceva si a aparut doi paznici, care au venit sa dea bunica afara la ora 10.00 seara.

Am intrebat asistentele cum sa fac sa ajung la dansul, pentru ca am vrut sa-i pun bani in buzunar, ca asa am stiut ca se face, si ele mi-au spus ca nu voi reusi deoarece este foarte nervos. Eu nu am cedat pentru ca trebuia sa vad ce e cu baiatul.

Am asteptat sa se calmeze si m-am dus la el (drept sa va spun daca a racnit pe hol ca e de garda si nu opereaza, in acel moment, nu am indraznit sa-l mai intreb asa ceva) si l-am intrebat ce sa fac cu baiatul si daca sa revin la spital urmatoarea dimineata pentru a fi prezenta cand il opereaza. El mi-a raspuns: ”Pentru asta ai stat la usa atata timp, sa ma astepti pe mine? Nu e treaba mea, ce treaba am eu? Ia-ti baiatul, fa ce vrei!” Mi-au dat lacrimile… Putea sa-mi zica sa-i dau copilului sa manance si maine dimineata sa fiu acolo ca sa vorbim…

Nu am renuntat. La 10.00 seara am sunat la o clinica privata din Baia Mare sa vad daca imi opereaza copilul. Cu cine am vorbit, nu stiu cine a fost, mi-a zis sa merg la ei la 08.00 dimineata si poate il opereaza. Medicul era in biroul lui, iar eu am imbracat copilul, am semnat ce era de semnat si pe hartie, unde trebuia sa specific de ce il iau din spital, am scris ca datorita comportamentului domnului doctor. Si am plecat…

Dimineata, ne-am dus la clinica privata si medicul de acolo nu a vrut sa il opereze, reprosandu-mi ca l-am refuzat pe cel mai mare medic chirurg. Apoi ne-am indreptat spre o alta clinica privata. De la receptie ni s-a spus ca se fac operatii si ca trebuie sa vorbeasca cu doctorul. A vorbit cu el la telefon si cand s-a incheiat conversatia ne-a spus asa: “A spus domnul doctor ca a sunat domnul doctor Demian si a spus ca nu cumva sa se atinga nimeni de baiat, deoarece e caz urgent si trebuie sa ajunga inapoi la spital”. Am crezut ca si plesnesc… Pe banii mei sa nu-mi pot opera copilul… Adica el nu opereaza cazurile urgente cand e de garda si mai face si circ si scoate femeile afara din spital… Cum se poate asa ceva?

L-am sunat pe domnul director Pop si i-am spus tot ce s-a intamplat, inclusiv ca a dat telefoane ca sa nu-mi pot opera copilul la nicio clinica privata din Baia Mare. Directorul m-a chemat la directiune. A fost prezent si medicul Demian, iar dupa ce a vorbit Pop cu el, directorul a venit si ne-a spus ca baiatul va fi dus de o asistenta la doctorul Demian ca sa-l consulte. Baiatului i s-a facut rau… Am fost disperata…

Am sunat pe cineva care facea de garda si mi-a zis sa-i dau copilului sa manance si cand intra in garda doctorita Mandrusca sa merg la ea pentru ca il va opera. Ne-am dus la spital pe la 17.00 si l-a vazut si doamna doctor, iar seara baiatul meu a intrat in operatie. Doamna a putut opera si era de garda, celalalt medic, nu! De ce? Nu-mi explic…”

Fiul Luminitei Sisestean a fost externat marti, 16 octombrie.

Incredibil! Directorul Spitalului cere rezolvarea cazului, dar Demian nu opereaza pacientul

Cazul baiatului refuzat a fi operat de catre doctorul Demian a ajuns la conducerea Spitalului Judetean, directorul Vasile Pop afirmand ca atitudinea medicului are precedente.

Pop Vasile, director Spitalul Judetean Baia Mare: “Eu am vorbit cu doctorul si, din cate am inteles eu, doctorul a fost seara sa il vada si urmatoarea dimineata a venit mama la mine si a vorbit cu doctorul si a asteptat sa il interneze. Din ce stiu, copilul a fost rezolvat. Nu stiu cum stau acum lucrurile, ca au trecut cateva zile. Mama mi-a povestit ca a fost in urgenta, ca doctorul care ar fi vazut baiatul ar fi fost putin turat, nu stiu din ce motive. Cand a venit la mine, i-am zis doctorului ca il rog sa vada copilul, ca sa stim ce e de facut cu el.” Dar lucrul acesta nu s-a intamplat, tanarul fiind operat de un alt medic.

Totodata directorul Vasile Pop cunoaste si faptul ca foarte multi parinti sunt nemultumiti de comportamentul doctorului Viorel Demian, care nu face cinste institutiei medicale. Intrebat ce se poate face in acest sens, directorul ne-a spus ca va incerca sa gaseasca o solutie: “Am purtat si voi mai purta discutii cu doctorul, sa vedem care este problema. Promit sa vorbesc cu el”, a afirmat Pop.

Este incredibil cat rau poate sa faca un astfel de “specialist” unor copii nevinovati. Este inadmisibil ca un om care nu-si poate stapani excesele de furie, un medic ce a uitat de juramantul lui Hipocrate si baga spaima in micutii pacienti sa opereze in Spitalul Judetean. Ce siguranta confera bolnavilor “profesionalismul” medicului Demian in sala de operatie? Evident, nu aceea a unui cadru medical menit a alina suferinta pacientilor.

ZiarMM

Foto – Doctorul Demian, intr-un moment de relaxare (sursa: Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2