Drapelul national ucrainean a fost arborat pe primaria din Slaviansk

Drapelul national ucrainean a fost arborat pe cladirea primariei din orasul Slaviansk, bastion separatist din estul tarii care se afla in prezent sub controlul fortelor de la Kiev, au anuntat ministrul apararii Valeri Gheletei si seful Statului-Major generalul Viktor Mujenko, informeaza AFP citata de Agerpres.

Cei doi oficiali i-au dat vestea presedintelui Petro Porosenko care a ordonat sambata arborarea drapelului Ucrainei pe cladirile administrative din orasul Slaviansk, unde in cursul noptii armata ucraineana a reusit sa forteze retragerea rebelilor prorusi si a liderului lor, Igor Strelkov.

Valeri Gheletei a precizat ca serviciile sociale esentiale si functionarea politiei au inceput sa fie restabilite la Slaviansk.

Potrivit unui comunicat al presedintiei ucrainene, o misiune umanitara a inceput sa ofere asistenta locuitorilor din Slaviansk.

Sefii fortelor armate l-au informat de asemenea pe presedinte ca, in asteptarea unei noi operatiuni armate, o unitate de recunoastere se afla la Kramatorsk, la 15 kilometri de Slaviansk, pentru a vedea daca orasul, unde s-au retras insurgentii, potrivit televiziunii ruse, nu este minat.

Totodata, liderul autoproclamatei ‘Republici Populare Donetk’, separatistul Aleksandr Borodai, a fost citat de agentia Interfax spunand ca separatistii prorusi din estul Ucrainei au fost fortati sa-si paraseasca pozitiile de-a lungul frontului lor de nord in urma unei ofensive a fortelor guvernamentale, relateaza Reuters.

‘Fortele punitive din Ucraina au lansat o ofensiva la scara larga. Avand in vedere superioritatea numerica a trupelor inamice, unitati ale fortelor armate ale ‘Republicii Populare Donetk’ au fost fortate sa-si paraseasca pozitiile din sectorul nordic al frontului si sa se multe in alte pozitii’, a spus Aleksandr Borodai.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1