Drept la replica, USR alternativa, nu pariu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

USR Maramures respecta opinia jurnalistilor locali si in acelasi timp isi propune un dialog deschis si cinstit cu acestia. In raspuns la articolul aparut in ZiarMM in data de 17.11.2017, afirmam ca USR nu a pariat niciodata cu natiunea, ci a oferit o alternativa reala la actuala clasa politica.

Dorim sa subliniem faptul ca USR nu este in deriva, ci arata expresia pura a democratiei, caci, dupa incheierea unui ciclu de leadership, a avut maturitatea si mecanismele democratice necesare sa aleaga un nou presedinte care sa duca mai departe misiunea incredintata de votanti.

USR si Nicusor Dan reusesc sa treaca de retorica interna si fac front comun in parlament, votand unitar ca parte a grupului parlamentar USR. Aceasta este dovada seriozitatii cu care toti parlamentarii USR isi trateaza rolul de ambasador al circumscriptiilor electorale din care provin.

De asemenea, USR, ca si al treilea partid parlamentar, se opune politicianismului de tip fanariot promovat de partidul de guvernamant reprezentat in Maramures de domnul Gabriel Zetea si isi asigura votantii ca nu isi va retrage sustinerea pentru oamenii de buna credinta. Nu vom ceda tiparelor autohtone si nu vom lua exemplul partidelor ce initiaza motiuni de cenzura impotriva propriului guvern sau isi schimba candidatul la primaria capitalei de trei ori.

Tot ce demonstreaza USR prin continuarea misiunii asumate in 2016 este ca exista alternativa, exista un partid in care fiecare membru are o voce chiar daca nu este pe placul presedintelui, ca fiecare votant este respectat si ca mandatele se duc la capat in ciuda divergentelor interne.

De asemenea, USR Maramures se opune etichetelor si regreta ca in spatiul public apar clasificari mai mult sau mai putin poetice cu privire la publicul ce ne sustine, format din oameni de rand, antreprenori si activisti civici. Intelegem in acelasi timp ca nepronuntarea doctrinara a fost un subiect dezbatut intens, dar infrastructura nu este de stanga sau de dreapta, iar dreptul la viata si la educatie e in carta drepturilor omului, nu intr-o doctrina formalizata cu secole in urma.

Totusi, prin alegerile recente, USR isi asuma public, prin presedintele Dan Barna, o viziune politica de centru dreapta, intampinand astfel nevoia electoratului de pozitionare pe care fostul presedinte nu a fost pregatit sa o exprime.

Uniunea Salvati Romania este in continuare prezenta pe campul de lupta politic: lupta, depune initiative legislative, interpeleaza si contrazice clasa politica majoritara, corupta si fanariota si cel mai important, isi pastreaza contactul, respectul si colaborarea cu cei ce i-au trimis in Parlamentul Romaniei.

Biroul de presa al USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. maris

    Nu se poate comenta pe text? sa admitem ca USR face opozitie impotriva hidrei rosii pesediste. De acord dar cum o fac? cu Gotiu sau alte personaje controversate? si doar criticand fara a da si solutii alternative? Deocamdata prefera sa adopte pozitii politice discutabile, gen nu participam la sedinte sau facem greva pe holul parlamentului, chestii derizorii excepotand demersurile de la CCR. In schimb ei sunt activi pe facebook si local cu niste actiuni bine intentionate dar subtiri. Sa ne spune cati sigheteni sau locuitori din Maramuresul istoric au fost in audiente si cu ce probleme? Cateva intrebari pentru dl Dan Ivan: ce opozitie faceti fata de neregulile grave si deturnarea bugetului in Baia Mare, fapte savarsite de primarul Chereches? pe cine aveti candidat pentru fotoliul de primar dupa ce acesta va fi condamnat? de ce USR a scazut in sondaje pe plan national, de la 9 la 6%, sunteti in siajul presedintelui Iohannis sau veti marsa pe solutia Ciolos ca prezidentiabil? si de ce dl Barna, tehnocratul cu merite necunoscute are doar 3% in optiunile publice pentru viitoarele alegeri prezidentiale?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2