DROGURI, ALCOOL ȘI VITEZĂ – Șoferi din Baia Mare și Borșa depistați pozitiv la cocaină (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1

În primele 3 zile ale lunii iulie, polițiștii maramureșeni au desfășurat mai multe acțiuni de control pe linie de droguri, alcool și viteză. Au fost 26 de testări ale șoferilor pentru consum de droguri, respectiv 148 de testări pentru consum de alcool. În total au fost 340 de contravenții constatate, din care 155 pentru viteză, respectiv 5 pentru consum de alcool la volan. În cele trei zile ale acțiunii au fost reținute un număr de 60 de permise, cele mai multe, 28, fiind pentru depășirea vitezei legale, respectiv cinci pentru alcool. Infracțiuni rutiere total au fost 16 (droguri= 3, alcool= 11).

Ca și exemple, în data de 03.07.2022,ora 01:48, lucrătorii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism pe str. Gheorghe Sincai din municipiul Baia Mare. Șoferul a fost testat cu aparatul AquilaScan WDTP-10 care a indicat rezultat pozitiv la T1A COC, T2B OPI, T1B THC și T1C MDMA. Totodată acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urina. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Tot în data de 3 iulie, lucrătorii Formațiunii Rutiere Borsa au oprit pentru control un autoturism pe strada Victoriei din Borsa. S-a făcut testarea șoferului cu aparatul AquilaScan WDTP-10, care a indicat rezultat pozitiv la T1A COC, T3B AMP. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Borșa unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urina. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole