Drogurile, o problema in scolile din Sighetu Marmatiei

PNL

tineri-substante-psihotropeSubstantele etnobotanice sunt o problema reala in scolile din Sighetu Marmatiei. Desi marea majoritate a primarilor se feresc sa vorbeasca despre consumul de droguri in scoli si prefera sa nu discute acest subiect, sunt si primari care vorbesc pe fata despre acest consum de substante interzise care exista in randul elevilor.

In cadrul sedintei privind siguranta in scoli de la Prefectura Maramures, care a avut loc azi, 29 septembrie, primarul din Sighet a adus in discutie aceasta problema cu care se confrunta la nivel de municipiu. El a aratat ca incepand din aceasta saptamana vor avea loc intaniri cu elevii si liceenii din Sighet, 30 de minute in care vor fi discutate probleme despre consumul de etnobotanice.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures a convocat pentru joi, 29 septembrie, o sedinta cu tema „Analiza actiunilor desfasurate privind implementarea la nivel judetean a Planului teritorial comun de actiune la nivelul judetului Maramures pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar pe trimestrul III 2016”.

Primarii prezenti la intalnire, in numar de trei, au aratat, pe scurt, situatia scolilor din localitatile pe care le pastoresc. La Seini, primarul Gabriela Tulbure a declarat ca toate scolile sunt imprejmuite si au sistem de supraveghere video. La Sighetu Marmatiei, primarul Horia Scubli a evaluat drept ingrijoratoare tendinta de crestere a consumului de substante interzise de catre elevi. Scubli a prezentat un plan de actiuni de prevenire in scoli. De asemenea, Horia Scubli a ridicat problema comerciantilor care ofera spre vanzare bauturi alcoolice in apropierea unitatilor de invatamânt.

Primarul din Sacalaseni, Emilian Pop s-a referit la capacitatea prea mica a microbuzelor scolare, care sunt nevoite sa faca multe drumuri pentru a transporta numarul mare de elevi, dar si la problema scolilor fara autorizatie de functionare. Reprezentantul Primariei Baia Mare, Ioan Muresan, in problema ingradirii scolilor, a opinat ca aceasta nu este definita, astfel incat sa se stie daca gardul e doar o marcare a limitelor teritoriului unei scoli sau este o protectie care sa nu permita intrarea si iesirea din incinta scolii decat prin locurile special amenajate in acest sens.

Tot in cadrul acestei intalniri, s-a vorbit despre tentatia pe care o reprezinta pentru elevi diverse localuri, pe care acestia le frecventeaza in timpul orelor de curs, in cazurile in care intrarea si iesirea din incinta scolii nu sunt strict supravegheate. Si aici apare vesnica problema ridicata de autoritati, cea a localurilor de pe strada Scolii din Baia Mare sau din zona strazii Gheorghe Sincai din municipiul resedinta de judet. Pe strada Scolii problema nu si-a gasit rezolvare si nici nu da semne ca cineva ar fi interesat de rezolvarea ei.

FOTO: ziarulconstanta.ro

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2