DRUM EUROPEAN – Ieșirea din Maramureș spre Sălaj pe DJ108D are acum asfalt proaspăt

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În această săptămână, potrivit anunțului făcut de către autoritățile din Sălaj, a început turnarea stratului de uzură pe tronsonul de 4,3 km al DJ 108D, dintre Cehu Silvaniei și limita cu județul Maramureș. Consiliul Județean Sălaj a anunțat că potrivit ultimelor evaluări realizate în teren de către reprezentanții beneficiarului, ai antreprenorului și dirigintele de șantier, „lucrările au ajuns la un stadiu fizic de peste 85%. Până în prezent, au fost executate sau sunt în curs de finalizare reabilitare drum (infrastructură și suprastructură) pe o lungime de 4.304 m, inclusiv banda de încadrare și acostamente; reabilitare podețe transversale și laterale; execuție șanțuri betonate și amenajare taluz; refacere sistem de semnalizare rutieră (marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice); execuție acces la proprietăți/terenuri agricole și drumuri laterale”.

„Mă bucur să constat că proiectul se apropie de final. Lucrările derulate pe tronsonul de 4,3 km și finanțate integral din bugetul propriu al județului vin în completarea unei alte investiții pe care o derulăm pe acest drum județean, prin POR 2014-2020, și anume cea de pe sectorul Crișeni-Cehu Silvaniei, în lungime de peste 22 km. Pe de altă parte, și tronsonul de drum județean de pe teritoriul județului vecin este în plin proces de modernizare, în baza unui proiect implementat de administrația maramureșeană și finanțat din bani europeni. Am convingerea că reabilitarea acestei artere rutiere va îmbunătăți conexiunea dintre cele două județe, va asigura un trafic în condiții optime, va facilita mobilitatea forței de muncă și va contribui la dezvoltarea zonei”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Mai spunem doar că valoarea totală a proiectului de reabilitare a DJ 108D: Cehu Silvaniei – limită județ Maramureș este de 7,15 milioane de lei. Șantierul a fost deschis în august 2020, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind februarie 2022. Antreprenorul estimează, însă, că recepția lucrărilor ar putea fi realizată la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an.

FOTO CJ Salaj

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2