Drumarii maramureseni au intervenit cu 11 utilaje pentru combaterea poleiului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Institutia Prefectului – Judetul Maramures anunta ca vremea a fost mai rece decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. In cursul zilei de ieri si al aseara, pe arii relativ extinse, au cazut precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Cu totul izolat s-a semnalat burnita iar la munte a nins. Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 3.1 l/mp la Suciu de Jos.

Vantul a suflat in general slab, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 61 km/h la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad la Ocna Sugatag si 5 grade la Baia Mare. Spre sfarsitul intervalului, izolat s-a semnalat ceata. Stratul de zapada, prezent la munte, masura pana la 2 cm la Iezer.

In aceasta dimineata temperatura aerului era cuprinsa intre -4 grade la Ocna Sugatag si 0 grade in Baia Mare si Sighetu Marmatiei

Zapada framantata, cu grosimea cuprinsa între 0-1 cm, se gaseste depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Prislop.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 11 utilaje si au imprastiat 78 tone sare pe sectoarele drumuri nationale din judet (inclusiv pentru prevenirea si combaterea poleiului).

Cerul va fi astazi mai mult noros. Indeosebi spre seara si in cursul noptii, local, va ploua. La munte vor cadea precipitatii mixte favorizand izolat producerea poleiului. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare indeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2