Drumetii montane in siguranta: Jandarmeria Maramures, recomandari pentru iubitorii de natura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Si in acest sfarsit de saptamana, numerosi turisti din tara si din strainatate sunt prezenti in statiunile turistice din zonele montane ale judetului nostru, motiv pentru care Jandarmeria Maramures face cateva recomandari iubitorilor de natura.

„Jandarmii montani din cadrul posturilor Suior, Cavnic, Valea Vaserului si Borsa, actioneaza zilnic in statiunile turistice si pe traseele montane din judetul Maramures pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor, pentru salvarea celor aflati in dificultate.

Iubitorii de drumetii montane sunt indemnati sa nu aprinda focul in locurile neamenajate, sa nu distruga semnele de orientare turistica ale traseelor si sa nu intre cu autoturismele in zonele marcate, sa respecte regulile muntelui, sa nu lase in urma lor resturi menajere depozitate in spatii neamenajate, sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia si nu in ultimul rand, sa fie echipati adecvat, cu bocanci si cu un rucsac care sa contina strictul necesar.

Inainte de inceperea unui traseu, acestia sa anunte jandarmii montani/salvamontistii din zona cu privire la numarul de participanti, precum si ruta / traseul turistic pe care urmeaza sa-l parcurga.

Cetatenii pot solicita sprijinul jandarmilor montani apeland non-stop, numarul unic de urgenta 112, sau se pot adresa direct patrulei de jandarmi din zona unde se afla”, a spus maiorul Radul Vasile Nicolae, purtatorul de cuvant al IJJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2