Drumurile judetene 183 si 183A au fost inchise temporar circulatiei rutiere

PNL

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost sesizat cu privire la posibilitatea producerii de avalansa, respectiv prabusirea de copaci/brazi, sub greutatea zapezii pe DJ 183, Valea Neagra-Izvoare.

In teren s-au deplasat pentru verificarea sesizarii, pompieri militari din centrul operational al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” Maramures, reprezentant al Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, un echipaj din cadrul Biroului Politiei Rutiere Baia Mare si angajati ai SC Drumuri si Poduri SA Maramures, se arata intr-un comunicat de presa.

”S-a intervenit pentru degajarea brazilor prabusiti sub greutatea zapezii, indepartarea zapezii de pe ramurile arborilor aplecati spre sosea, dar au fost si taiati cu unelte (drujbe) copacii aflati in pericol iminent de prabusire. De asemenea, angajatii societatii care administreaza drumul au intervenit cu utilaje pentru deszapezirea drumului. S-a discutat cu proprietarii/administratorii de cabane din statiunea Izvoare despre probleme generate de ninsoarea abundenta”, a spus presedintele C.J.S.U., Vasile Moldovan.

Personalul care s-a deplasat, la fata locului, s-a intalnit cu echipele de interventie de la SC Electrica, care lucrau la liniile electrice rupte de prabusirea copacilor. Stratul de zapada masoara in zona peste 100 cm. Zona drumului forestier ”Boriste” este impracticabila, iar angajatii de la societatea Electrica nu au putut remedia defectiunea pentru a alimenta cu energie electrica Varful Ignis. Aceeasi situatie a fost semnalata si pe DJ 183A, Runcu-Mara.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit in sedinta extraordinara si a decis inchiderea temporara a celor doua drumuri judetene pana la efectuarea lucrarilor de deszapezire si de punere in siguranta a traficului rutier (eliminarea pericolului prabusirii copacilor/brazilor) de catre societatea care administreaza si asigura practicabilitatea drumurilor judetene.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1