Drumurile judetene vor fi administrate inca cinci ani de SC Drumuri si Poduri Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

drumSC Drumuri si Poduri Maramures, aflata in subordinea Consiliului Judetean, va administra si in urmatorii cinci ani drumurile judetene.

Prelungirea contractului de delegare a gestiunii Serviciului de administrare a domeniului public si privat al judetului Maramures in domeniul drumurilor judetene a fost aprobat saptamana trecuta de catre consilierii judeteni.

Initial, proiectul de hotarare prevedea un singur an, insa vicepresedintele CJ, Emil Marinescu, a propus prelungirea contractului pe o durata de cinci ani, astfel incat societatea sa aiba timpul necesar pentru a-si putea face investitiile necesare.

“V-as propune sa acordam pe o perioada mai lunga contractul de administrare avand in vedere ca toti ne-am dorit si sa modernizam aceasta societate, iar in ultima perioada, performantele la care a ajuns societatea sunt superioare anilor precedenti. Este societatea noastra si, prin urmare, va propun aprobarea contractului pe o perioada de cinci ani”, a spus Emil Marinescu.

Au existat insa si consilieri judeteni care si-au exprimat verbal impotrivirea fata de aceasta durata de cinci ani. Este vorba despre Marius Marginean, Felician Cernestean si Gheorghe Marian, care s-au abtinut insa la vot.

“In opinia mea eu nu cred ca este bine sa hotaram pentru viitor, nu stiu cati dintre noi ne vom regasi in formula viitoare, prin urmare consider ca un an de zile e suficient si atunci consiliul care vine sa hotarasca in continuare, e o parere”, a punctat Marius Marginean.

“Eu sunt de acord cu propunerea facuta de domnul consilier Marginean, sa lasam viitorul consiliu sa hotarasca viitorul acestei societati”, a declarat Gheorghe Marian.

“Eu zic ca e foarte bine un an de zile, circul in judetul asta si vreau sa va spun ca nu prea sunt entuziasmat”, a spus Felician Cernestean.

Vicepresedintele Gabriel Zetea a tinut sa precizeze ca societatea are in momentul de fata un management mai bun si este nevoie de un contract pe o perioada mai lunga.

“E chiar mica varianta cu cinci ani de zile, dar eu cred ca putem sa o sustinem in acest moment, pentru ca investitiile nu vor fi extraordinare, astfel incat vor fi corelate cu aceasta valoare de cinci ani. Anul trecut am avut 40 de kilometri de drum judetean reabiliat de catre aceasta societate, cat faceau alte consilii judetene intr-un mandat intreg.

Avem in acest moment un management mai bun, vedem pe cifre, si lucrurile astea trebuie continuate. Daca suntem de acord si cu totii intelegem importanta mentinerii acestei societati, atunci sigur ca trebuie sa-i oferim un contract astfel incat sa poata sa faca investitiile necesare pentru a putea imbunatati activitatea pe care o au”, a spus Gabriel Zetea.

Intr-un final, proiectul a fost adoptat cu 21 de voturi “pentru”, 11 “abtineri” si un vot “impotriva”

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

  1. Alin

    da de ce nu spuneti ca si-a pus Ciceu directorul si acum va joaca cum vrea. va aliniati si pupati ca vine campania. va doare pe voi de muriti societate si judet, cam atata cat sa trageti un blat sa va vedeti toti cu asfalt la vot. Dna-ul va asteapta pe toti. are vreme.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2