DSP Maramures: 36.604 de vaccinari au fost facute impotriva celor 10 boli considerate de Romania prioritati de sanatate publica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In cadrul Colegiului Prefectural desfasurat la Prefectura Maramures, Carmen Sima, director executiv adjunct al DSP Maramures, a aratat ca prin programul national de vaccinari impotriva celor 10 boli considerate de Romania prioritati de sanatate publica au fost imunizati, in cursul anului 2016, 36.604 copii.

Deficitul de vaccinuri in anul 2016 nu a atins cotele de anul acesta, astfel incat s-a reusit acoperirea necesarului in proportie de 82%. Procentul ar putea fi mai bun daca parintii s-ar prezenta, impreuna cu copiii, in numar mai mare la medicii de familie, pentru ca acestia sa fie vaccinati.

In acest sens, Directia de Sanatate Publica Maramures a organizat mai multe intalniri cu medicii de familie, carora li s-a cerut sa anunte lunar parintii privind necesitatea de a-si vaccina copiii.

In cursul anului 2016 au fost luate sub supraveghere trei cazuri suspecte de rujeola, unul dintre acestea fiind inregistrat in luna decembrie, la un baietel de 1 an, singurul caz care s-a confirmat.

In luna martie a acestui an, reprezentantii DSP au fost invitati la Ministerul Sanatatii pentru a prezenta modul de derulare a programelor de sanatate publica si felul in care finantarea a fost acordata pentru cheltuielile eligibile.

Cu acest prilej, s-a solicitat cresterea finantarii pentru programele de sanatate care se deruleaza in unitatile medicale cu paturi, intrucat exista un numar mare de pacienti eligibili.

A.A.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2