Dubai: Un fotograf s-a atarnat in gol pentru a scapa de incendiul urias

incendiu dubaiUn fotograf s-a legat cu o coarda la etajul 48 si a ramas atarnat in gol o jumatate de ora pentru a scapa de imensul incendiu al unui hotel de lux din Dubai in noaptea de Anul Nou, relateaza AFP.

Incendiul, care a facut 16 raniti potrivit unui prim bilant, a avariat hotelul de cinci stele The Address Downtown, situat intr-un zgarie-nor de 63 de etaje in centrul Dubaiului, nu departe de cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa (828 de metri), in timp ce mii de persoane, printre care numerosi turisti, se adunau in cartier pentru a sarbatori trecerea in anul 2016.

Fotograful, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, a declarat ca se afla cu un prieten pe un balcon al hotelului, intr-o parte a cladirii rezervata personalului, ca sa faca fotografii pentru ziarul sau uriaselor focuri de artificii de Anul Nou.

“E un incendiu”, a strigat prietenul sau fugind spre cea mai apropiata iesire, in timp ce fotograful se uita in exterior si vedea “fumul care se indrepta spre balcon”.

Aflat in imposibilitatea de a sti ce se intampla in interiorul cladirii si temandu-se sa nu moara intoxicat de fum, si-a dat seama ca “singura optiune” pentru a supravietui era sa se agate de balcon si sa astepte eventualele echipe de salvare.

“Am vazut o coarda foarte rezistenta” atasata la o platforma exterioara utilizata de spalatorii de geamuri ai hotelului. “Am desfacut vreo 30 de metri de coarda, am legat-o de cureaua mea si de echipamentul foto si am coborat din balcon”, a mai povestit el.

Coarda “m-a salvat”, a continuat fotograful. “Nu stiam ce se intampla mai jos. Mi-a fost teama sa nu lesin din cauza fumului”, a adaugat el. Un singur zid a separat balconul sau de flacari. “Focul era foarte aproape de mine”, a declarat el.

Fotograful a inceput sa isi alerteze colegii prin telefon si mesaje scrise, cerandu-le sa contacteze echipele de salvare.

Dupa mai bine de o jumatate de ora, a fost cules teafar si nevatamat de o echipa a apararii civile venita la etajul 48, apoi insotit prin cladirea plina de fum pana la parter.

“Cred ca sunt singura persoana care a ramas atat de mult timp” in hotel, a tinut sa adauge fotograful.

agerpres

foto: puterea.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1