Dublarea alocatiilor: Calin Matei spune ca liberalii ar fi cerut diferenta din rezerva de bani a pensionarilor. Acestia il contesta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De la 1 Martie 2019, adica de astazi, ar fi trebuit ca alocatiile copiilor sa fie majorate. Din pacate Partidul Social Democrat tergiverseaza aceasta crestere si cauta diverse portite pentru a amana acordarea acestor bani.

In conferinta de presa desfasurata astazi la sediul PSD Maramures, deputatul Calin Matei, presedintele PSD Baia Mare a afirmat ca nu ar fi votat pentru majorarea alocatiilor copiilor deoarece liberalii ar fi venit cu propunerea ca diferenta sa fie luata din rezerva de bani a pensionarilor.

Deputatul Calin Matei, presedintele PSD Baia Mare: “Acolo (se refera la amendament-n.r.), trebuie sa scrii de unde iei banii pentru suma respectiva si era indicata rezerva de bani a pensionarilor. Va intreb totodata, ati fi votat sa luati bani de acolo?

Foarte vehement presedintele social-democratilor baimareni a pedalat pe ideea ca din aceasta cauza PSD-isti nu ar fi dat un vot pozitiv amendamentului liberal si ca acestia nu au putut tolera ideea de a se atinge de rezerva de bani a pensionarilor.

Totodata sefii de la PSD Maramures sustin ca presedintele Klaus Iohannis este de vina pentru ca a blocat legea bugetului si ca tara bate pasul pe loc in toate privintele. Totodata acestia au mai afirmat si ca presedintele tarii ar fi in plina campanie electorala si ca de fapt acesta ar fi motivul real pentru care bugetul tarii inca nu „exista” pentru acest an.

In contrapartida, liberalii maramureseni, tot in cadrul unei conferinte de presa desfasurata astazi, au explicat faptul ca in amendamentul cu pricina nu s-a pomenit de nimic de zona de finantare si ca este responsabilitatea Guvernului Romaniei de a identifica segmentul de pe care se pot obtine banii necesari pentru majorarea acestor alocatii.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures: “Partidul National Liberal nu a propus sa se ia banii din fondul de pensii. Este o aberatie deoarece nu poti sa te atingi de pensile romanilor. In schimb ceea ce noi am propus a fost o majorare a alocatiilor, iar in aceasta saptamana am incercat sa o introducem in dezbaterea Parlamentului, de urgenta, tocmai pentru a intra in vigoare, de astazi, 1 Martie 2019, ca sa nu mai steptam pana cand bugetul va fi publicat in Monitorul Oficial. (…) Este foarte important ca acesti bani sa ajunga in cele din urma la copiii Romaniei, iar acesti copii sunt in numar de 4 milioane. Guvernul Romaniei putea sa reglementeze situatia chiar si printr-o Ordonanta de Urgenta. Ca nu doreste acest lucru am vazut si prin votul domnului Calin Matei care a votat impotriva alocatiilor pentru copii. Dansul si-a justificat acest vot total aiurea pentru ca nu am propus niciodata sa luam banii de la pensionari. Liviu Marian Pop de la PSD nu a fost prezent la acea dezbatere tocmai ca sa nu voteze. De ce credeti ca nu a fost prezent?“

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte si purtator de cuvant PNL Maramures: “In primul rand cand faci un amendament nu trebuie sa indici neaparat zona de finantare. Amendamentul formulat de Partidul National Liberal si votat de o larga majoritate nu viza reducerea unui sector bugetar ca de exemplu cel de pensii. Faptul ca domnul Calin Matei a avut nevoie de doua saptamani ca sa viseze ceva interesant astfel incat sa aibe o argumentatie intr-o conferinta de presa mie mi se pare lamentabil pentru un om politic de talia dumnealui. (…) Colegul lui de partid se dadea mare pe Facebook ca s-a votat, chipurile, amendamentul si ca acesti copii vor beneficia de alocatii marite. Ma refer la domnul senator Liviu Marian Pop.

Site-ul de stiri hotnews.ro, publica la data de 22 februarie urmatorul paragraf: “Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca nu promulga legea bugetului pe 2019 si sesizeaza Curtea Constitutionala. „Este bugetul rusinii nationale”, a spus seful statului, care a acuzat PSD ca e incapabil sa guverneze pentru Romania, singura preocupare fiind Liviu Dragnea. Curtea Constitutionala va discuta pe 6 martie sesizarea presedintelui Klaus Iohannis pe legea bugetului pe 2019.”

Va reamintim faptul ca alocatiile pentru copii ar fi trebuit sa creasca cu 50 % incepand cu ziua de astazi, 1 Martie 2019. Din pacate acest lucru nu se va intampla deocamdata.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole