Dumbravita: O noua editie reusita a Festivalului Cantecului si Dansului de pe Fisculas (FOTO)

Duminica, 8 iulie, in comuna Dumbravita a avut loc cea de-a XII-a editie a Festivalului Cantecului si Dansului de pe Fisculas.

Ziua a inceput cu Sfanta Liturghie la biserica din localitate, dupa care a urmat parada portului popular si deschiderea oficiala a evenimentului.

Intr-un cadru festiv, primarul Felician Ciceu a inmanat diplome de cetateni ai comunei tinerilor care implinesc 18 ani si familiilor care serbeaza nunta de aur.

Un alt moment important l-a constituit prezentarea Albumului “Dumbravita 1918-2018 – un secol de traditie si dezvoltare” (cartea are 196 pagini alb negru/color cu foto de arhiva din istoria satelor comunei Dumbravita).

Pe scena amplasata cu ocazia evenimentului au oferit programe artistice ansamblurile din Borsa, Copalnic Manastur, Sisesti, Baia Sprie, Cehu Silvaniei, Recea, Sacalaseni, Grosi, Ciolt, Dumbravita, dar si tinere talente ale comunei.

De asemenea, a fost sustinut un recital de Ansamblul Folcloric National Transilvania, Lautarii din Ardeal, Ansamblul Tulnicul, Anunta Iuga, Mihaela Iacob, Giorgiana Lobot, Ionela Morutan, Alexandru Pop, Marius Ciprian Pop.

Ziua s-a incheiat cu un foc de artificii si inca un moment artistic: Dantu Satului cu Formatia Dinamic.

De precizat ca in cadrul Festivalului s-a desfasurat si Cupa Fisculas la fotbal, finala mare fiind castigata de UAC Europe cu scorul de 4-0, in fata echipei Rus Old Boys.

Vlad HERMAN

Foto: Mircea Crisan, Ovidiu Ciocotisan

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1