Duminică actorii băimăreni vă așteaptă la teatru

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Duminică, 20 septembrie 2020, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare are loc premiera spectacolului ”Nevrozele sexuale ale părinților noștri” de Lukas Bärfuss, regia artistică fiind semnată de Tudor Dreve. Spectacol nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Scurt rezumat: ”Mama Dorei decide să îi sisteze medicația fetei cu tulburări de comportament. Cunoașterea de sine începe odată cu trezirea sexualității pentru tânăra Dora. Din acest moment, impulsurile vor răbufni cu intensitate în psihicul ei necenzurat. Dora își va trăi viața condusă de senzații. Fără inhibiții, ea va experimenta erotismul dus la extrem. Experiența senzorială îi captează atenția în totalitate. Rănile fizice provocate nu o afectează. Credulitatea o va face invulnerabilă în fața decepțiilor pe care e incapabilă să le înțeleagă. În această ecuație, părinții sunt puși în expectativă. Mereu pe marginea prăpastiei, Dora își găsește refugiul în lumea ei imaginară.” (Ana Liliana Ilea)
Despre Lukas Bärfuss, traducătorul și omul de teatru Victor Scoradeț scrie: ”La cei numai 48 de ani ai săi, Lukas Bärfuss este un clasic în viață. Traduse în peste 25 de limbi străine, piesele sale sunt montate în toată Europa, în cele două Americi și în Asia. În ultimii ani, textele lui sunt mai jucate decât acelea ale lui Max Frisch și Friedrich Dürrenmatt la un loc. Între 2001 și 2015, a primit 17 premii importante (așadar, mai mult de un premiu pe an), printre care și mult râvnitul Mülheimer Dramatikerpreis (Oscar-ul dramaturgilor de expresie germană), Schiller-Preis, Berliner Literaturpreis etc.”

Regia muzicală îi aparține lui Călin Ionce, iar scenografia spectacolului este realizată de Mihai Vălu. Din distribuție fac parte: Denisa Blag, Sanda Savolszky, Ioan Costin și Dragoș Călin.

Următoarele reprezentații sunt programate în 23 septembrie și în 25 septembrie, de la ora 19.00. Rezervările se pot face la: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși). Durata spectacolului e de 90 minute, iar prețul unui bilet este de 25 lei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2