Duminica are loc a doua editie a Cupei Regelui la Oina

PNL

Federatia Romana de Oina in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Roman, avand ca partener oficial – Federatia Romana de Rugby, organizeaza in data de 11 mai, incepand cu orele 11.00, unul din evenimentele cele mai de seama din cadrul federatiei – Cupa Regelui la Oina – Editia a II-a.

Evenimentul va avea loc pe Stadionul National de Rugby,, Arcul de Triumf din Bucuresti, intrarea la competitie fiind libera.In cadrul acestui  eveniment se vor intalni joc – echipa gazda Straja Bucuresti (in calitate de castigatoare a Cupei Federatiei Romane de Oina in anul 2013) si echipa Frontiera Tomis Constanta (in calitate de castigatoare a Campionatului National  de Oina si a Cupei Romaniei in anul 2013).

Competitia se va desfasura printr-un singur meci, intre cele doua echipe participante, iar in caz de egalitate se va trece direct la executarea loviturilor de departajare cu bastonul, pentru a putea desemna castigatoarea Cupei Regelui din anul acesta.

Surprizele din cadrul acestui eveniment, nu se vor opri aici, iar in continuare se vor desfasura, pe centre de joc  amenajate de catre staff-ul tehnic din cadrul federatiei, activitati de initiere in jocul de oina pentru toti doritorii si iubitorii sportului national.

Pentru a simti ce inseamna jocul de oina sau ce transmite si ce dezvolta acesta prin practicarea lui, initierea se va face de catre fosti si actuali sportivi de marca, fiind organizate concursuri cu premii.

Categoriile de persoane vizate pentru aceste activitati sunt fara limita de varsta, atat masculin cat si feminin, copii, juniori, seniori, varstnici, iar toti participantii vor primi diplome de participare pentru initiere in sportul national din partea Federatiei Romane de Oina.

In paralel cu aceasta activitate se va desfasura un meci demonstrativ intre castigatoarea Cupei Regelui si o echipa formata din personalitati de valoare a Romaniei din diferite categorii ale vietii sociale (artisti, actori, oameni politici etc).

Un aspect foarte important in cadrul acestui eveniment este ca, in parcarea din incinta stadionului, pe toata perioada de desfasurare a evenimentului, va avea loc un targ de traditii, unde mesterii populari sositi din diferite colturi ale tarii, in  parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Federatia Romana de Oina, vor expune diferite obiecte traditionale specifice zonelor din diferite colturi ale Romaniei si va invita sa degustati pe parcurs produsele traditionale luand parte la expozitia de arta populara.

Federatia Romana de Oina este onorata, ca in acest an, trofeele pentru eveniment au fost realizate, confectionate si personalizate de catre inegalabilul si binecunoscutul mestesugar in domeniul prelucrarii sticlei – Ion Tamaian.

Federatia Romana de Oina isi desfasoara activitatea sub Inaltul Patronaj al Regelui Mihai I.

Sursa: froina.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1