Dumitru Dobrican, Florin Gherman si Silvia Timis au fost prezenti la ”Festivalul Cultural al Romanilor de Pretutindeni” din Straseni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O delegatie a Consiliului Judetean Maramures a participat zilele trecute, in Straseni, la ”Festivalul Cultural al Romanilor de Pretutindeni” organizat de Fundatia ”Vatra”. Festivalul reuneste romanii din mai multe colturi ale tarii, dar in special cei din stanga si din dreapta Prutului.

Judetul Maramures a fost prezent cu mesteri populari, cu un stand cu produse traditionale, dar a fost reprezentat si de Ansamblul Folcloric National “Transilvania”. Pe scena festivalului au urcat, din partea judetului nostru, maestrul Dumitru Dobrican, artistii Florin Gherman si Silvia Timis, Ansamblul Folcloric National ”Transilvania” care a fost acompaniat de orchestra “Lautarii” condusa de maestrul Nicolae Botgros, iar in final au cantat, in cor, toti primarii si alesii locali si judeteni prezenti din toate colturile Romaniei si Republicii Moldova.

Fundatia culturala ”Vatra” a reunit la Straseni, intr-un program cultural nemaipomenit, artisti de renume din care ii amintim pe: Fuego, Irina Loghin, Petrica Muresan sau Marius Ciprian Pop. Senzatia festivalului a fost Corul Barbatesc din Finteusul Mare, care a avut mai multe reprezentatii in cadrul festivalului si a caror melodie: „Veniti romani din larga zare”, a devenit un fel de imn al evenimentului cultural artistic “Festivalul Cultural al Romanilor de Pretutindeni.”

Informatii si foto: CJ Maramures
ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2