Dumitru Matei: “Facultatile private sunt fabrici de diplome”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pregatirea duala este singura sansa pentru tinerii din Romania, dupa parerea consilierului local Dumitru Matei. Acesta este de parere ca dezvoltarea economica depinde de calificarea profesionala a elevilor.

“Tinerii trebuie sa faca, pe langa scoala, multa practica in societatile comerciale. Daca nu ne concentram pe dezvoltarea economica, in perioada 2014-2020, pentru a atrage resurse de la Uniunea Europeana, nu avem nicio sansa ca tara”, a declarat Dumitru Matei.

Consilierul local PSD a mai punctat faptul ca societatile comerciale nu vor investi in Romania, atata timp cat nu vor gasi forta de munca calificata.

“Noi in acest moment producem someri pe banda rulanta. Facultatile private sunt fabrici de diplome. Daca toata lumea devine student cine mai munceste”, concluzioneaza Dumitru Matei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

9 Comments

 1. Victor

  Si atunci cum ați permis ca majoritatea sefilor si angajatilor din Primarie sa fie beneficiarii unor astfel de „diplome”… multi dintre ei fiind plătiți din bani publici ,dar neiindeplinind condițiile legale de ocupare a funcțiilor pe care sunt încadrați ?…ba mai mult..au fost schimbate din functii persoane cu pregătire in defavoarea altora cu studii ” de balet”…dar agreate pentru pupincurismul lor ?

  Reply
 2. Alin

  Intamplator am absolvit o facultate privata din Romania, iar in perioada studiilor am obtinut o bursa fullbright, in care mi-am desavarsit abilitatile practice. Voi, politicienii, nu lasati oamenii creatori sa isi dezvolte afaceri, puneti taxe, le trimiteti garda financiara si alte institutii de control pana ii determinati sa renunte sau sa plece din tara.. Aceasta e Romania de azi, corupta si sleita economic de oamenii care timp de 20 de ani au furat ce s-a putut. Tare as vrea ca cineva sa verifice modul in care politicienii si-au dobandit averile personale.

  Reply
 3. Adelina Maries

  nu inteleg de ce toti politicieii bat apa in piua cu „nu stim sa atragem fonduri europene”
  de fapt e foarte clar de ce firmele romanesti nu le pot accesa. Deci nu are legatura cu economia si mediul privat asa cum cu buna intentie se lasa sa se creada, ci cu faptul ca statul roman nu are personal inteligent care sa stie lucra cu aceste fonduri si sunt scrise dupa ureche, pline de filozofii asa cum sunt si raspunsurile pe care eu le primesc de la primarie semnate de Gabriela Hofer. Functionarii publici nu stiu ca un raport trebuie sa fie scurt, clar, cuprinzator si pe subiect.
  Nici un director de investitii de la un fond de investitii nu citeste planuri de afaceri cat biblia. Daca nu l-ai convins dintr-o pagina si prin caracterul tau ca esti de incredere si profitabil atunci la revedere.

  Am inaintat catre primarie o alta cerere prin care cer inclusiv copii dupa contracte

  http://adelinamaries.wordpress.com/2014/09/30/cerere-raport-cheltuieli-primaria-baia-mare/

  Reply
 4. dilau

  mai matei, seful tau tonta e cel mare plagiator roman al ultimilor 25 de ani. pai chiar tu te-ai gasit sa vorbesti despre diplome si toate cele?.

  Reply
 5. ali

  In nici un caz nu muncesti dumneata domnule Matei !!! In plus, de diplome din cadrul institutiilor de invatamant private, beneficiaza inclusiv ilustrul dumneavoastra sef de partid, si mai ilustrul nostru primar si chiar si actionarii firmei pe care o conduceti!
  Nu originea diplomei este problema domnule Matei! Ci faptul ca voi, politicienii, nu reusiti sa implementati un sistem de crestere economica viabila, care sa genereze locuri de munca la nivel national si in special, ceea ce ne doare pe noi, la nivel local!
  Cu platani, concerte si handbal nu se creaza locuri de munca !!!
  Sunteti in administratia locala de ceva ani si acest lucru ar trebui sa se simta la nivelul comunitatii din punctul de vedere al ocuparii fortei de munca! Nu s-a reusit nimic! Dati-va la o parte sa vedem daca o sa mearga mai bine sau mai rau! In cazul in care e mai rau, voi fi primul care o sa va strige pentru a ne ajuta! Sunt convins ca nu va fi necesar !!!
  Creati facilitati firmelor pentru ca acestea sa isi doreasca sa se dezvolte in Baia Mare, acestea vor genera locuri de munca, iar tinerii , vor avea de ales daca sa faca studii superioare si sa nu-si gaseasca loc de munca sau sa se perfectioneze intr-un anumit domeniu profesional pentru care exista cerere de tehnicieni si muncitori calificati platiti rezonabil.
  Doar in Europa de Est, majoritatea oamenilor doresc sa lucreze la stat!!! Salariul mic dar sigur, mai iese ceva spaga, se munceste putin si nu se pune accent pe performanta, concedii lungi, al 13-lea salariu si responsabilitate zero !!! Nu va puneti un semn de intrebare cu privire la aceste aspecte? Ar trebui!!!

  Reply
 6. un filozof

  Nu avem timp! Nu avem rabdare! Nu avem curaj! Nu avem recunostinta! Nu avem cunoastere! Nu avem Dragoste! Din lipsurile acestea se naste slabiciunea, orgoliul, violenta, mandria, ambitia, durerea… si tot ceea ce suporta omul si umanitatea mai rau…
  Mergem in directia buna???

  In fata mortii ajungem sa regretam viata netraita, ajungem sa regretam iubirea nemanifestata, exprimata sau traita… Gandul mortii ne sperie… Dar de ce oare…? Nu cumva suntem atat de saraci incat nu avem decat niste bani si tot ce poate fi cumparat cu ei…???? Nu cumva suntem atat de slabi si goi (interior) incat nu avem ce sa oferim nici mortii, daramite vietii…??? Nu cumva moartea ne aminteste ca de fapt nici nu am trait???
  http://florileprimavara.blogspot.de/2011/12/tot-ce-avem-nevoie-este-iubirea.html

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole