Dumitru Tincu Pop, continuatorul operei din Cimitirul Vesel, a primit Titlul de ”Tezaur Uman Viu”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dumitru Tincu Pop, continuatorul operei din Cimitirul Vesel, a primit Titlul de ”Tezaur Uman Viu”, care i-a fost acordat de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Titlul i-a fost înmânat miercuri de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

”Sunt onorat că am avut ocazia de a-i înmâna domnului Dumitru Tincu Pop, continuatorul operei din Cimitirul Vesel, Săpânța, Titlul de ”Tezaur Uman Viu”, acordat de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Domnul Dumitru Pop este un ambasador al promovării și păstrării patrimoniului cultural maramureșean, care a reușit, prin munca sa și prin dedicarea față de tradiție și cultură, să ducă mai departe creația meșterului popular Stan Ioan Pătraș și să facă cunoscut Maramureșul la nivel national și internațional într-un mod unic.

Cimitirul Vesel este cunoscut în întreaga lume pentru crucile sale, realizate cu multă migală, pricepere și iubire pentru tradiție și pentru cultură.

Mulțumesc domnului Dumitru Pop pentru profesionalismul și pentru determinarea cu care a continuat această muncă nobilă – sculptarea lemnului, prin care a păstrat și a promovat Cimitirul Vesel”, a spus Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2