Dumitru Tincu, sculptorul de la Cimitirul Vesel din Săpânța, prezent în emisiunea Chefi la cuțite (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Unul dintre concurenții emisiunii „Chefi la cuțite” (ediția 16 din sezonul 8) este tocmai sculptorul Cimitirului Vesel din Săpânța, Dumitru Pop Tincu.

Acesta a gătit mămăligă cu brânză, cârnați și smântână, timp în care a vorbit cine este și cu ce se ocupă.

„Cimitirul vesel din Săpânța este singurul loc din lume unde se râde de moarte și pentru cei care mă întreabă spun că sunt din Săpânța, locul în care moartea și-a pierdut sămânța. Dacă o să ajungeți la cimitirul Săpânța, eu sunt continuatorul acelui cimitir vesel.

Mai exact, sunt sculptorul cimitirului vesel, încă din anul 1977. Dăltuiesc lemnul de la început de la început până la final. Mesajele sunt reluat4e din viața omului și rămâne după el ceea ce scrie pe cruce. Tot ce apare pe cruce este scris la persoana I, este ceea ce numesc transmiterea mortului către cel care îi vizitează mormântul. Textele le fac eu.

Cel care a început aceste cruci este Ion Stan Pătraș, de la el a pornit acest cimitir vesel. E ceva unic. Eu am învățat nouă ani de la Ion Stan Pătraș, apoi mi-am luat aceasă meserie în brațe și continui munca acestuia”, a spus Dumitru Tincu.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2