Dungile zebrelor provoaca aterizari necontrolate ale mustelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dungile zebrelor pot ”orbi” mustele in momentul in care acestea aterizeaza, se arata intr-un nou studiu realizat de cercetatori americani, citat miercuri de Press Association, informeaza AGERPRES.

Oamenii de stiinta au efectuat un experiment neobisnuit, la care au participat zebre si cai imbracati in haine cu dungi alb-negru.

Ei au descoperit ca mustele s-au adunat in jurul cailor si al zebrelor intr-un numar aproximativ egal – insa doar un sfert dintre ele au aterizat pe zebre.

Atunci cand caii erau imbracati in haine care imitau dungile zebrelor, mustele aterizau mai putin pe zonele dungate, insa erau atrase de capul descoperit al cailor.

Inregistrarile video au aratat ca mustele faceau aterizari necontrolate atunci cand se apropiau de o zona cu dungi. De obicei, zburau prea rapid, adesea lovindu-se de animal sau renuntau sa mai aterizeze.

„Odata ce se apropie de zebre… au tendinta de a zbura prea repede sau de a se ciocni de ele. Acest lucru indica faptul ca dungile pot perturba abilitatile mustelor de a avea o aterizare controlata”, a afirmat profesorul Tim Caro de la Universitatea din California, care a condus studiul.

„Dungile pot orbi mustele in momentul in sunt destul de aproape pentru a le putea vedea cu ochii lor cu rezolutie redusa”, a declarat la randul sau doctorul Martin How, membru al echipei de cercetatori de la Universitatea din Bristol.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2