septembrie 19, 2021

Dupa 11 ani! Jurnalistul Dan Parcalab a invins sistemul judiciar. DEFINITIV!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

11 ani, atat a durat procesul jurnalistului Dan Parcalab, acuzat de santaj si constituire de grup organizat. Miercuri, 20 decembrie, acesta a castigat procesul judecat la Curtea de Apel Galati, fiind achitat. Solutia este definitiva.

In ianuarie 2007, Dan Parcalab, director al Gazetei de Maramures, a fost arestat preventiv de procuorii DIICOT, alaturi de alti jurnalisti (cei mai multi din Cluj) sau detinatori de ziare. La acea vreme, numerosi jurnalisti baimareni, dar si reprezentanti ai unor institutii publice, precum si ai societatii civile, au protestat public, in fata Prefecturii Maramures, cerand eliberarea lui Dan Parcalab. Un alt protest la care au luat parte jurnalistii maramureseni a fost la Sighet, unde acestia i-au inmanat presedintelui statului, Traian Basescu, un memoriu. Dupa aproape 30 de zile petrecute in arestul clujean, dintre care 17 zile in greva foamei, Parcalab a fost pus in libertate.

“Pentru a doua oara am castigat o batalie majora cu statul roman, care a ales prin anumite institutii sa imi puna pumnul in gura ca ziarist, nu ca inginer chimist. Pentru ca daca scriam frumos de serbari scolare si premii de excelenta, nu s-ar fi intamplat toate astea. Sunt foarte bucuros ca judecatoare ale statului roman, citind marturii, cantarind probe si punand in balanta declaratii, si-au dat seama ca e adevarat ceea ce am spus in toti acesti 11 ani. Ca sunt nevinovat.

Am facut o luna puscarie, la minus trei metri, in celebra inchisoare din Cluj. Dupa 150 de drumuri la Braila si Galati, ma pot uita in ochii oricui si pot spune ca sunt nevinovat. Asa cum am zis, timp de 11 ani. Azi, avem certificarea juridica a faptului ca sunt nevinovat. Pentru ambele capete de acuzare am fost achitat. Cu A mare. Inca nu stiu ce decizie s-a luat fata de ceilalti inculpati in dosar”, a spus jurnalistul baimarean, pentru ZiarMM.

Dan Parcalab nu este la prima experienta cu justitia din Romania. In 2004, alaturi de jurnalistul Cornel Sabou, a castigat la CEDO un proces cu statul roman, dupa ce, in 1998, cei doi au fusesera condamnati pentru infractiunea de calomnie (fapta penala, la acea vreme).

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. popescu

    ma intreb daca lucrurile stau chiar asa…ma intreb daca Dan Parcalab este chiar “fecioara Maria” si a avut un comportament exemplar de-alungul anilor in presa.. dreptatea o fi de parte lui, nu zic, dar cu siguranta el usa de biserica nu a fost.. garantat 100%..

    Reply
  2. Mișu

    Alăturarea cu pușcăriașul Cornel Sabou nu îl avantajează pe Dan Pârcălab, dimpotrivă poate confirma ce spune domnul Popescu în postarea de mai sus…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2