DUPĂ 2030 – Vom avea Drum expres Baia Mare – Sighet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aflăm și noi de proiecte noi pe care autoritățile le gândesc. Păcat că de multe ori rămân tot la stadiul de idei așternute pe hârtie și nimic mai mult. Din Strategia Integrată de Dezvoltare Zona Urbană Funcțională Baia Mare – Baia Mare 2030 aflăm că autoritățile locale au în plan multe lucruri. Unul dintre acestea se referă la modernizarea Autogării, proiect despre care se vorbea și acum cinci ani. Noutatea este că se ia în calcul relocarea Autogării pe strada Europa.

Din aceeași Strategie mai aflăm că vom avea în următorii ani mai multe drumuri expres și anume Drum Expres Baia Mare – Satu Mare, Drum Expres Baia Mare – Jibou, Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava, drum expres Baia Mare – Sighetu Marmației (termen lung – după 2030) sau se va pune în practică proiectul de conectare a drumului expres „Someș” la rețeaua
majoră a Municipiului Baia Mare. Din respectiva Strategie aflăm că principalele direcții de urmat se referă la „creșterea atractivității orașului prin crearea unui sistem de spații publice iconice, consolidarea statutului de pol turistic prin
restaurarea obiectivelor de patrimoniu cultural și introducerea lor în circuitul economic și turistic, creșterea calității fondului construit prin reabilitare construcții infrastructură culturală și reabilitare infrastructură educațională, creșterea accesibilității prin conectarea zonei urbane funcționale Baia Mare la infrastructura majoră de transport, reducerea emisiilor de CO2 prin încurajarea și prioritizarea transportului public durabil, încurajarea creșterii economice prin atragerea de investiții în sectoarele turism, industrii creative etc., dinamizarea mediului de afaceri prin dezvoltarea infrastructurii economice la nivelul orașului, respectiv creșterea calității vieții și consolidarea demografică prin îmbunătățirea serviciilor livrate (educație, sănătate, cultură ș.a.)”.

Potrivit Wikipedia, drum expres numit și drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise. Aceste drumuri sunt construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite. Pe drumul expres viteza minimă de circulație al vehiculelor trebuie să fie de cel puțin 50 km/h.

Doar timpul ne va arăta dacă cei ce ne conduc aștern numai prostii pe hârtie ca sa arate bine sau vor trece la treabă și vor și face ceea ce promit. Că multe proiecte frumoase au gândit, proiecte în care nu mai crede nimeni.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2