Dupa 83 de ani: Primul vultur barbos din Romania se afla in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vultur barbosPrimul vultur barbos din ultimii 83 ani in Romania se afla acum in Maramures! O stire senzationala, pentru iubitorii de fauna salbatica. Zaganul sau vulturul barbos (Gypaetus barbatus), disparut oficial din Carpatii romanesti in anul 1938, a reaparut acum.

Este vorba despre adolescentul numit Adonis (nascut in februarie 2014 in gradina zoologica din Ostrava-Cehia), care a fost transferat in Masivul Central din Franta, marcat cu un emitator GPS si eliberat in natura. De atunci incoace el a hoinarit prin intreaga Europa, cum o dovedesc semnalele captate de catre sateliti, fiind reperat in Germania, Danemarca, Elvetia, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Belarus si Ucraina.

La data de 3 iulie, orele 18,00, acesta a fost semnalat pe teritoriul Romaniei, mai precis in masivul Pop Ivan din Muntii Maramuresului!

Teofil Ivanciuc

Foto: gypaetebarbu.fr/life-gypconnect/

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    stati linistiti ca n-o sa stea prea mult pe la noi. cind o sa vada ce a lasat zamfir si o sa afle ca la butoane e gabriel isi ia zborul cit de curind. beleaua e ca nici n-o sa mai treaca pe aici in urmatorii 4 ani.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2