DUPĂ ANI DE AȘTEPTARE – Salariile de la Garda de Mediu vor fi echivalate cu cele de la Garda Forestieră

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Camera Deputaților a votat, cu majoritate de voturi, ca și for decizional, proiectul de lege care reglementează salariile angajaților de la Garda de Mediu. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că comisarii de mediu au un rol foarte important în protejarea mediului, „dar munca lor este departe de a fi remunerată în mod adecvat de către stat”.
„Din acest motiv, am inițiat proiectul de lege astfel încât să echivalăm salariile celor de la Garda de Mediu cu cele de la gărzile forestiere. Astfel, am eliminat inegalitățile salariale și am făcut un pas important în recunoașterea muncii Gărzii de Mediu”, arată Barna.
„Se vorbește despre mafii și se arată cu degetul către oamenii instituției noastre, în ciuda eforturilor mari pe care le fac colegii noștri comisari, asigurând un serviciu de permanență neremunerat, atât în privința operațiunilor transfrontaliere, cât și a arderilor de deșeuri sau depozitelor necontrolate de deșeuri. În aceste condiții, numărul mic de angajați în raport cu domeniul și discrepanțele salariale – sunt oameni care prestează aceeași muncă și primesc sume cuprinse între 2.600 și 4.200 de lei pe lună – au făcut din ultimii ani unii foarte dificili din punct de vedere al gestionării resursei umane. În toamna anului trecut proiectul eliminării acestor inechități a intrat în circuitul legislativ, iar acum putem spune cu adevărat că lucrurile au intrat pe făgașul normal pentru comisarii Gărzii de Mediu”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.”
”Această majorare ne aduce mai aproape de normalitate pentru munca pe care noi o prestăm zi de zi. Pentru că eram cea mai prost plătită instituție de control din țară. Ni se cer foarte multe lucruri, dar de plătit nu ne plătește nimeni cum ar trebui. Este o aducere la normalitate pentru complexitatea muncii noastre. Așteptăm de foarte mulți ani acest lucru, această majorare. Problema la noi e lipsa de personal. Ca să fim în efectiv complet, conform organigramei actuale, în județ ar mai fi nevoie de angajarea a patru comisari”, ne-a spus Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole