Dupa ani de declin, numarul persoanelor care sufera de foame este din nou in crestere

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Numarul persoanelor care sufera de foame este din nou in crestere la nivel mondial, “ani de progres in domeniu fiind anulati”, a avertizat luni Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (ONU), relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

“Numarul persoanelor care sufera de foame in lume a crescut din 2015, anuland ani de progres”, a declarat luni directorul general al FAO, Jose Graziano da Silva, in fata reprezentantilor statelor membre care participa la conferinta sa bienala.

In urma cu doi ani, FAO a calculat ca 795 de milioane din lume — circa unul din noua oameni — nu se pot hrani suficient. Pe de alta parte, organizatia a salutat cu acel prilej reducerea ratei foametei in tarile in curs de dezvoltare de la 23,3% in anii 1990-92, la 12,9% in perioada 2014-16.

Un purtator de cuvant al FAO a declarat ca noile cifre privind situatia mondiala a persoanelor care sufera din cauza foamei vor fi date publicitatii in octombrie, dar a precizat ca de la fenomenul El Nino din 2015 si dupa conflictele din tari precum Somalia, Sudanul de Sud, Nigeria si Yemen situatia globala s-a inrautatit.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *