Dupa Castaniada baimarenii au intalnire cu Avocatul Poporului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

balanta avocatProblemele maramuresenilor vor fi din nou ascultate de catre Avocatul Poporului. O noua sesiune de audiente pentru cetatenii judetului Maramures este organizata de catre Institutia Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Cluj, in data de 26 septembrie, incepand cu ora 11,00, la sediul Prefecturii judetului Maramures.

Cetatenii care au probleme juridice care tin de competenta Institutiei Avocatului Poporului vor fi primiti in audienta de catre reprezentantii Biroului Teritorial Cluj, la care sunt arondate judetele Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud si Salaj.

In Baia Mare vor fi prezenti din partea Avocatului Poporului consilierul coordonator Camelia Reghini si expertul Sorina Lucretia Dragan.

Institutia Avocatul Poporului, pentru cei care nu stiu, este autoritate publica autonoma si independenta fata de orice alta autoritate publica si are drept scop apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autoritatile publice. Avocatul poporului isi exercita functiile fie din oficiu, fie la cererea persoanelor interesate. Pentru ca activitatea sa fie eficienta, constitutia obliga autoritatile publice sa-i asigure sprijinul necesar.

Avocatul Poporului raspunde numai in fata Parlamentului, avand obligatia de a-i prezenta acestuia rapoarte. In aceste rapoarte se pot face si recomandari privind legislatia sau luarea unor masuri pentru ocrotirea libertatilor publice. Avocatul Poporului nu are atributii jurisdictionale si nu reprezinta cetatenii in instanta.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole