Dupa dezastrul creat de mistreti, Deputatul Durus propune modificare legii vanatorii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mistretii fac prapad in culturile agricole din toate zonele judetului. Pagubele sunt imense, iar oamenii revoltati. Mii de hectare de teren raman nelucrate. Sunt mii de dosare care asteapta aprobare pentru acordarea despagubirilor. Unele sunt cu o vechime de 5 ani.

Sambata, deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, s-a deplasat in comuna Miresu Mare, o localitate in care mistretii au facut nenumarate pagube. Insotit de primarul comunei, ing. Ioan Maties, si de localnici, Durus a inspectat mai multe tarlale cu porumb.

„Oamenii au tot dreptul sa fie revoltati. Este vorba de munca lor, in urma careia nu se aleg cu nimic. Am vazut ca porcii mistreti au stricat recolte si in locuri in care terenul este imprejmuit. In una dintre cele mai bune zone agricole ale judetului avem mii de hectare necultivate din cauza mistretilor. Este nevoie urgenta de o lege prin care, in urma unor actiuni, administratorii fondurilor de vanatoare sa reuseasca sa tina departe mistretii de culturi. Ma gandesc la un control numeric mai strict al efectivelor, la locurile de amplasare a hranitorilor si la cantitatea si calitatea hranei oferita animalelor salbatice. Vremea discutiilor si a sedintelor interminabile pe subiect a trecut”, a spus Vlad Emanuel Durus.

Deputatul USR lucreaza deja la textul legii si invita si pe alti parlamentari de Maramures, interesati de aceasta problema, sa vina cu propuneri. Durus spera ca legea sa intre in procedura de urgenta si, pana la finalul anului, sa poata fi promulgata de presedinte. In urma cu cateva luni, deputatul a avut o interpelare pe aceasta tema, in care a cerut o intervantie hotarata a ministerului de resort, dar lucrurile nu au evoluat.

Biroul comunicare, cabinet parlamentar Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole