Dupa interpelarea deputatului Durus: Prefectul de Maramures obligat sa reanalizeze reducerea programului la punctele de eliberare pasapoarte din Sighet si Borsa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reducerea la jumatate a programului de lucru la punctele mobile de preluare si eliberare pasapoarte simple din Borsa si Sighetu – Marmatiei a fost privita ca o masura pripita de deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus. Parlamentarul a facut in urma cu 5 saptamani o interpelare ministrului de interne, Carmen Dan, pe marginea acestui subiect. Durus a cerut inclusiv o reanalizare a masurii, pornind de la numarul mare de cereri care se inregistreaza la cele doua puncte.

„Vorbim de peste 3300 de solicitari care au fost depuse in 2017 la cele doua puncte. Daca pe programul de lucru normal nu s-a reusit operarea tuturor solicitarile, acum, prin injumatatirea numarului de zile de preluare si eliberare documente, 25% dintre cereri vor ramane nesolutionate. Cel mai simplu este sa inchizi si sa pui oamenii pe drumuri. Decizia de reducere a programului de lucru a fost nefericita si nejustificata”, si-a motivat Durus interpelarea.

Ministrul de interne Carmen Dan a admis, in raspunsul oferit deputatului USR, ca situatia creata nu este deloc una fericita. Indirect, ministrul a lasat sa se inteleaga ca foarte multi solicitanti din zona vor trebui sa parcurga drumul pana in Baia Mare ca sa-si faca documentele de calatorie, daca situatia nu va fi reanalizata de Prefectura Maramures. „Numarul de cereri inregistrate la Serviciul public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Maramures este in continua crestere. Masura de reducere a timpului de lucru este provizorie, pana in 31.05.2018. Prefectul judetului va analiza lucrurile si in functie de situatia operativa va dispune masurile care se impun pentru solutionarea unui numar cat mai mare de cereri”, scrie, in raspunsul la interpelare, ministrul de interne.

Aprobare de catre prefect a reducerii programului de lucru la punctul mobil de la Sighetu Marmatiei este cu atat mai surprinzatoare cu cat acesta este din localitate si ar fi trebuit sa poata anticipa efectele create.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole