Dupa Twitter, guvernul turc blocheaza accesul la YouTube

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul turc a ordonat joi blocarea site-ului YouTube, la o saptamana dupa ce a luat o masura similara pentru Twitter, in urma difuzarii de noi inregistrari piratate ce incrimineaza regimul turc, au anuntat media turce, preluate de AFP citata de Agerpres.

Decizia Autoritatii pentru telecomunicatii (TIB) privind YouTube a fost comunicata serverelor de internet si operatorilor GSM turci, a precizat cotidianul Hürriyet pe site-ul sau.

Masura survine dupa publicarea joi pe YouTube a inregistrarii unei convorbiri in care patru inalti responsabili turci, intre care ministrul de externe Ahmet Davutoglu si seful serviciilor de informatii (MIT) Hakan Fidan, evoca ipoteza unei operatiuni militare in Siria. Autenticitatea acestei discutii si conditiile inregistrarii ei nu au fost stabilite.

De luna trecuta, zeci de inregistrari ale unor convorbiri telefonice piratate ce ii plaseaza pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan si anturajul sau intr-un vast scandal de coruptie au fost difuzate pe internet. Pentru a impiedica publicarea lor, Ankara a blocat in urma cu o saptamana reteaua Twitter, provocand critici in lumea intreaga.

Duminica, in Turcia au loc alegeri municipale considerate de o importanta cruciala pentru premierul turc Erdogan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *