Durus l-a prins pe Cuc cu „ocaua mica”. Ministrul se incurca in propriile cuvinte pe tema reabilitarii DN 18B

PNL

PSD nu a tratat neserios doar lucrarile de reabilitare a DN 18B, ci si raspunsurile pe care le-a oferit la interpelarile formulate de deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, vicepresedintele Camerei Deputatilor, pe acesta tema. Reabilitarea „in situ” a drumului de 45 de km care leaga Baia Mare de Targu Lapus a inceput la finalul lunii iulie 2018. Lucrarile nu trebuiau sa se intinda pe mai mult de 6 luni.

In 9 aprilie, deputatul Durus face prima interpelare pe subiect, dupa ce lucrarile abandonate in decembrie nu au mai fost reluate dupa trecerea iernii. La trei luni, in 9 iulie, Ministerul Transporturilor inregistreaza pe pagina deputatului Durus de la Camera Deputatilor raspunsul la interpelare. Spune ca „lucrarile vor fi reluate in mai (n.n-era luna iulie deja)” si ca „estimam finalizarea lucrarilor in luna august” (foto 1, raspuns interpelare aprilie).

In 11 septembrie, deputatul Durus face o noua interpelare pe tema DN 18 B. Nu constata doar ca drumul nu a fost gata in august, asa cum s-a promis, ci si ca Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a oprit lucrarile pentru ca erau executate fara aviz si proiect, iar DNA suspecta o frauda la achizitionarea materialelor folosite. Atat decizia ISC cat si ancheta DNA ar fi trebuit sa apara in raspunsul ministerului din luna iulie.

„Am impresia ca ne jucam de-a „hotul si prostul”. Este inadmisibil, ca ministru, sa nu ai responsabilitatea declaratiilor. Acel drum leaga comunitati care depasesc ca populatie 50.000 de oameni, pe care tu, ministru, ii iei la misto. La raspunsul dat la ultima interpelare ministrul Cuc imi raspunde ca termenul de finalizare din august era pentru un anumit tronson (foto 2, raspuns interpelare septembrie) si nu pentru intreaga portiune dintre Baia Mare si Targu Lapus. Il asigur pe ministru ca maramuresenii stiu citi si intelege foarte bine si nu apreciaza la fel de bine inadvertentele, ca sa nu le numesc minciuni, din cele doua raspunsuri la interpelari”, a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus.

Desi s-a cerut in interpelare o data certa de incepere si finalizare a lucrarilor, raspunsul ministrului nu cuprinde asa ceva. Se vorbeste doar ca avizele si documentatia tehnica pentru tronsonul II nu au fost depuse la ministerr pentru obtinerea autorizatiei de construire, desi aveau termen scadent in 27 septembrie 2019.

Biroul comunicare, cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1