Durus: „Lupta impotriva pensiilor speciale continua, cu toata opozitia PSD”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lupta impotriva pensiilor speciale ramane un obectiv pentru USR si in 2020, desi s-a vrut transarea ei in 2019. Majoritatea PSD a blocat la finalul anului trecut discutarea proiectului in plen, ceea ce a facut ca problema pensiilor speciale pentru parlamentari si alte categorii sa se perpetueze. De la 1 ianuarie a aparut o noua categorie de „speciali” – primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene. Drepturile acestora la o pensie speciala sunt reglementate prin OUG 114, intrata in vigoare din prima zi a acestui an.

USR a cerut abrogarea unor prevederi din aceasta ordonanta, printre care cele legate de noile categorii de pensionari speciali. Guvernul si-a asumat raspunderea pe modificarile cerute de USR, dar PSD a atacat la Curtea Constitutionala demersul, ceea ce i-a pus pe alesii locali in dreptul de a incasa pensie speciala de la 1 ianuarie.

„PSD tine cu dintii de aceste pensii speciale, in contradictie cu semnalele venite din partea opiniei publice. Dar cand le-a pasat celor din PSD de vointa romanilor? Cand au dat OUG 13? Cand au eliberat mii de infractori din inchisori? Cand au abrogat sau golit de continut unele infractiuni penale pentru care erau trimisi in judecata colegi de-ai lor de partid? Cand au dat in folosinta sub 50 de km de autostrada in 2019?

Cand au imprumutat, in 9 luni din 2019, peste 30 de miliarde de lei, suma pe care Romania a imprumutat-o in total in 2016 si 2017? In aceasta componenta a Parlamentului, PSD va bloca constant orice incercare de a repara ceea ce ei au stricat. Este nevoie de alegeri anticipante, pentru coerenta si stabilitate in actul de guvernare”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, explicand unul din obiectivele partidului din acest inceput de an.

Alte obiective urgente ale USR sunt: cuprinderea in Constitutie a initiativei „fara penali in functii publice”, demers blocat de PSD de 9 luni; alegerea primarilor in doua tururi; corecta reprezentare a Diasporei in Parlamentul Romaniei; eliminarea programului PNDL; desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2