Durus: „PSD-ALDE nu mai nationalizeaza plugul si boii, atenteaza la pensii”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Guvernul pregateste un pachet legislativ prin care sa suspende Pilonul II de pensii in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018. Masura e in contradictie cu ceea ce declarau acum cateva zile Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, liderii coalitiei de guvernare PSD-ALDE. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a replicat ca e „documentul provenit de la Guvern e o propunere a comisiei de prognoza, care nu este materializat intr-o Ordonanta de Guvern. Nu sunt de acord cu propunerea”.

Suspendarea contributiilor loveste in pensiile a milioane de romani. Contributiile la Pilonul II au mai fost afectate la inceputul anului, cand, pentru a aduce bani suplimentari la buget, Guvernul a taiat din procentul care se varsa la acest fond. Contributia a fost redusa de la 5,1% la 3,7%, in conditiile in care era prevazuta sa creasca in 2018 la 6%. Procentul din contributie se calculeaza raportat la suma pe care fiecare salariat o varsa lunar catre fondul de pensii de stat, reprezentat de Pilonul I.

Luare in calcul de catre Guvern a masurii de suspendare a contributiei la Pilonul II, ii ingrijoreaza pe contribuabili si politicienii din opozitie. „Simpla analiza a unei astfel de variante e periculoasa si scoate la suprafata disperarea Guvernului PSD-ALDE, care este victima proprie-i sinucideri bugetare. Ne indreptam, la 70 de ani, catre o noua etapa a nationalizarii. Atunci s-au luat fabrici, terenuri, boii din batatura, plugurile, acum s-ar confisca o parte a pensiilor romanilor. Nu vom accepta furtul mosit de PSD-ALDE”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Pilonul II este o pensie privata obligatorie, pe care contribuabilul o primeste la pensionare, suplimentar pensiei de stat. Pilonul II include toate sumele virate in acel cont de la momentul angajarii pana la pensionare, plus veniturile provenite din investiţiile fondurilor acumulate, pe care administratorul le face pe parcursul anilor. Ridicarea se poate face in transe lunare sau intr-o singura transa. In cazul in care beneficiarul Pilonului II decedeaza inainte de a-si fi consumat toata suma acumulata, aceasta va fi data mostenitorilor. In 10 ani s-au strans la Pilonul II 41,7 miliarde de lei.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2