E gata! Am ramas fara Sala Sporturilor. Au dat-o moca. Minaur va plati chirie ca sa joace in fata suporterilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali baimareni au decis ca e cazul sa mai dea o lovitura orasului. Slugile lui Catalin Chereches, obedientii alesi reprezinte interesele urbei, au cedat FARA NICIO GARANTIE si TOTAL NECONDITIONAT (aceasta fiind o cerinta a Ministerului Justitiei) simbolul sportiv al Baii Mari. Cu toate ca Ministerul Tineretului si Sportului a precizat clar ca nu isi asuma nicio reparatie sau investitie la Sala Sporturilor Lascar Pana, alesii s-au pozitionat total opus fata de sedinta de vineri, votand trecerea cladirii, a terenului aferent si a stadionului de atletism din vecinatate in patrimoniul statului roman.

La sedinta de indata de luni a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care a precizat ca Ministerul are intentia de a realizara un complex sportiv national in Baia Mare.

„Ma aflu astazi aici pentru a confirma aceste discutii, pentru a confirma intentia ministrului Ioana Bran, a secretarului de stat Cosmin Butuza in ceea ce priveste infiintarea Complexului Sportiv National.

Dezvoltarea in continuare a acestui Complex Sportiv National va aduce in continuare (sic!) prestigiu. Cui? Tot noua, municipiului. Nu exista un astfel de complex sportive national de la Carpati incoace, am fi singurii pe intreaga zona a Transilvaniei care am beneficia de un astfel de complex, pentru ca meritam. Evident ca sustin acest proiect si din punct de vedere a judetului”, a precizat Gabriel Zetea, adaugand ca odata cu aprobarea unei Hotarari de Guvern in privinta infiintarii complexului vor demara si finantarile.

Pe de alta parte, consilierul local Cristian Niculescu Tagarlas, care a votat impotriva cedarii bazelor sportive, a aratat ca proiectul i se pare unul diletant, dat fiind faptul ca nu exista nici macar un studiu de fezabilitate pentru acest complex.

„Din punctul meu de vedere, faptul ca doamna ministru a venit sambata in Baia Mare nu reprezinta un caz de forta majora. Nu o pot compara pe doamna ministru nici cu un taifun, nici cu un cutremur, asa ca nu avem un rationament de aprobare a unei sedinte de indata, pentru ca nu avem o astfel de situatie.

Guvernul Romaniei nu-si asuma nici macar sumele pentru reparatii si acest lucru l-am vazut. Mie mi se pare diletant in momentul de fata acest proiect, pentru ca aveti acolo o zona cu terenuri care se afla in domeniul privat. Fara expropieri nu puteti sa faceti niciun complex. Nu aveti niciun studiu de fezabilitate pentru acest complex sportiv, nu aveti nicio documentatie tehnica, nu aveti nicio analiza in acest domeniu

Dati-ne resurse financiare si va sigur ca o sa fim administratori mai buni decat Guvernul Romaniei a unui centru regional, national”, a spus Cristian Niculescu Tagarlas.

Liberalul a dat ca exemplu si cazul privind intentia de infiintare a unui astfel de complex intr-o alta zona a tarii, insa totul a ramas doar la nivel de declaratii.

Mai grav este faptul ca, pe langa cedarea unui imobil catre ministerul ce nu este in stare sa isi asume nimic, nicio reparatie macar, asa cum reiese din adresa oficiala, echipele Clubului Minaur Baia Mare vor plati chirie pentru a se antrena si a juca in Sala Sporturilor.

Astfel, dupa ingroparea sportului baimarean, administratia Chereches mai reuseste ceva. Lasa orasul fara o importanta baza sportiva. Pentru ce? Pentru jocuri electorale in stilul consacrat? Pentru a-l putea arata pe Zetea cu degetul, dupa cateva luni, ca ministerul condus de PSD nu a facut nimic pentru Sala Sporturilor? Nu ar fi de mirare, avand in vedere „trainicia” mezaliantelor politice in care a fost implicat pana acum Catalin Chereches.

Ciprian DRAGOS
Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Daniel

    Asta cu bazele sportive a ajuns o curata bulibaseala,ne laudam in anii trecuti ca am luat sub administrare bazele sportive si gata am scapat de proasta gestiune a ministerului,pe urma invers o dam si ne laudam,dintr-odata,ce administrare si reabilitare o sa faca ministerul.Se si vede in celalalte baze sportive,ajunse niste mizerii.

    Reply
  2. george

    Este absurd sa cedezi fara pretentii o locatie de renume unui guvern de azi pe maine si sa propui investitii de milioane de euro pentru „pietonalizarea” unui centru, in care cu simple decizii ale consiliului local poti reglementa torul. Pietonalizarea inseamna trotuare rulante? marcarea cu vopsea a traseelor pentru biciclisti? borduri pentru handicapati? Ce naiba inseamna atitia bani, cind orasul s-a remarcat prin Lascar Pana, Demeca…? Mineritul a disparut, dar aceste nume nu vor iesi din istoria orasului. De citi cretini mai e nevoie in consiliul local pentru a se crea o masa critica in stare sa explodeze prostia si sa se rafaca flora locala?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole