Ecaterina Andronescu: Niciodata nu voi spune ca educatia are un buget suficient de mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca, in pofida criticilor privind subfinantarea sistemului, bugetul aprobat pentru Ministerul Educatiei este mai mare decat a fost in anii anteriori.

„Anul acesta, in bugetul aprobat pentru Ministerul Educatiei procentul este de 5,5% din Produsul Intern Brut si daca vom face cheltuielile pe care ne-am angajat sa le facem in proiectele pe care le avem, poate chiar mai adaugam ceva la rectificarile bugetare care urmeaza in acest an. Din punctul meu de vedere, niciodata nu voi spune ca educatia are un buget suficient de mare, dar nici nu pot sa nu recunosc faptul ca anul acesta bugetul este mai mare decat a fost in anii precedenti”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Subfinantarea educatiei a fost si subiectul uneia dintre numeroasele intrebari la care ministrul Andronescu a raspuns in cadrul intalnirii cu studenti din toata tara, desfasurata la Oradea cu ocazia Adunarii generale a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Invitata la Oradea de autoritatile judetene, ministrul Educatiei a mai participat la o intalnire cu colegii universitari, sefi de departamente, decani si prorectori, precum si la o discutie cu toti directorii si inspectorii scolari din judet.

„Va marturisesc sincer ca am venit aici pentru a discuta cu colegii din invatamant despre ce avem de facut. Pornind de la faptul ca ne-am asumat o obligatie de a elabora o noua lege a invatamantului, cu o viziune care sa dea directia de evolutie a sistemului de invatamant. Documentul a fost lansat in urma cu doua saptamani si l-am numit cu suflet ‘Educatia ne uneste’. Intr-o societate care este destul de dezbinata, cred ca trebuie sa gasim formule de a aduna societatea in jurul unei institutii in care se afla cea mai importanta avere a Romaniei, copiii pe care ii scolim”, a declarat, in conferinta de presa, ministrul Educatiei.

O constanta in discutii a fost, a mentionat ministrul Educatiei, cresterea performantei in invatamant si masurile care trebuie luate in acest sens.

Intrebata daca se poate crea un consens politic astfel incat viitorii guvernanti sa nu mai modifice legea educatiei, Ecaterina Andronescu a precizat ca isi doreste acest lucru.

„Eu imi doresc sa se intample lucrul acesta, de aceea dupa ce voi primi din dezbaterile publice propunerile si le vom transforma in draftul de lege, voi merge la fiecare grup parlamentar sa discutam acele aspecte astfel incat sa avem un consens pe legea educatiei. Mi se pare foarte important. Actuala lege nu a fost dezbatuta public, ea a fost aprobata prin angajarea raspunderii Guvernului si de aici multitudinea de modificari ce au aparut in lege. A devenit atat de stufoasa incat e foarte greu sa te descurci in ea”, a mai afirmat ministrul Ecaterina Andronescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole