Ecaterina Andronescu, nominalizata pentru functia de ministru al Educatiei; Ciamba – la Afaceri Europene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ecaterina Andronescu a fost nominalizata, in unanimitate, de Biroul Permanent National al PSD pentru functia de ministru al Educatiei, a anuntat, marti, presedintele interimar al PSD Bucuresti, Gabriela Firea, informeaza AGERPRES.

Totodata, secretarul de stat in MAE George Ciamba a fost desemnat, in locul lui Victor Negrescu, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene.

Ecaterina Andronescu a fost votata in unanimitate de catre membrii BPN al PSD, iar pentru George Ciamba au existat doua abtineri apartinand lui Victor Negrescu si Gabrielei Firea. Firea sustine ca demisia lui Negrescu nu a fost una intamplatoare sau la suparare.

“Eu nu pot sa-mi schimb parerea fata de cineva doar pentru ca la un talk show a facut anumite afirmatii. Poate aceasta este solutia, nu? Sa fim la un moment dat critici si apoi sa nu mai fim critici. Am votat propunerea doamnei prim-ministru ca doamna profesor Ecaterina Andronescu sa devina ministru al Educatiei, o felicit, o voi sustine si cred ca este foarte important sa dam un mesaj in intreaga tara ca avem un profesionist in fruntea Ministerului Educatiei. Pentru inlocuitorul domnului Negrescu am luat cuvantul si am spus ca nu inteleg motivele – si cred ca avem acest drept ca membri ai BPN – pentru care domnul Negrescu si-a dat demisia. Nu cred ca a fost o demisie intamplatoare sau la suparare.

Domnul Negrescu a explicat ca i s-au luat anumite atributii care erau si prin lege si prin cutuma, dat fiind portofoliul pe care il coordona, si nu i s-a parut colegial. A fost o discutie calma, aceasta a fost explicatia, ca i s-au luat atributii care i se cuveneau si legal si ca si cutuma (…) care vizeaza partea financiara si inca un aspect. Am votat ‘abtinere’ la cea de-a doua propunere, in sensul aprecierii activitatii domnului Negerscu, nu a desconsiderarii domnului secretar de stat George Ciamba”, a detaliat edilul Capitalei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2