Ecaterina Andronescu spune ca nu se schimba nimic anul acesta in modul de sustinere a examenelor nationale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a afirmat miercuri, la Antena 3, ca nu se schimba nimic anul acesta in ceea ce priveste modalitatea de sustinere a Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, informeaza AGERPRES.

„Nu vorbim despre modificarea examenelor nationale. Acestea se stabilesc la inceputul anului prin ordin de ministru si nu le schimba nimeni pe parcursul anului scolar. Asta ar insemna sa bulversam scoala. Ca urmare, spun din start, elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Nationala asa cum le-a fost anuntat examenul la inceputul anului scolar si vor sustine examenul de Bacalaureat asa cum le-a fost anuntat la inceputul anului scolar”, a subliniat Andronescu.

Ea a adaugat ca orice idee care apare cu scopul de a perfectiona sistemul educational trebuie sa fie dezbatuta public.

„Cred ca orice idee care apare cu scopul de a perfectiona perfomanta sistemului de invatamant trebuie sa fie mai intai dezbatuta public in Comisia de Dialog Social, o punem pe site, primim observatii, tinem seama de ele si, dupa aceea, luam decizia. Nu cred ca trebuie sa inflamam lumea, sa ajungem sa speriem lumea ca schimbam examenele in timpul anului scolar, ceea ce nu vom face, spun raspicat. Aducem in dezbaterea publica idei pentru viitor. Nu vorbim de anul acesta. Avem simulari la clasele care au examen – clasa a VIII-a si clasa a XII-a. Aceste simulari au fost in fiecare an in primavara, in semestrul doi. Vorbim de luna martie”, a explicat ministrul Educatiei.

Andronescu a spus ca ia in calcul introducerea simularilor la clasele a VII-a si a XI-a.

„Ne gandim sa introducem simularea la clasa a VII-a, la clasa a XI-a, sa avem o invatare continua, sa nu avem esec la examen”, a aratat ministrul.

Ea a precizat, totodata, referindu-se la unele comentarii potrivit carora orele de educatie fizica din invatamantul primar nu s-ar mai desfasura, ca acestea se vor derula sub titulatura de ora de joc si miscare.

„Daca va uitati pe planurile cadru de la invatamantul primar, aceste ore de joc si miscare… Nu sunt deloc afectate orele de sport, absolut deloc. Aceste ore de joc si miscare sunt acum in planurile cadru la clasele a III-a si a IV-a”, a indicat ministrul Educatiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2