Ecograf de 20.000 de euro pentru sectia de Neurologie, donat de Asociatia “Prietenii Spitalului”

Joi, 20 aprilie 2017, sectia de Neurologie a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare a fost dotata cu un nou aparat performant de investigatie. Ecograful, potrivit medicilor specialisti, constituie un element important pentru prevenirea, dar si tratarea problemelor care pot sa apara la nivelul vaselor de sange cerebrale si paracerebrale, in conditiile in care patalogia vasculara are repercursiuni asupra Sistemului Nervos Central.

Ecograful, in valoare de 20.000 de euro, a fost donat de catre Asociatia “Prietenii Spitalului”. Suma necesara achizitionarii a fost stransa ca urmare a campaniei desfasurata pe parcursul anului trecut, de catre asociatie, destinata dotarii Unitatii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), din cadrul sectiei de Neurologie a unitatii medicale.

Acest aparat incheie lista necesarului pentru acreditarea Unitatii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), informeaza medicul sef al sectiei de Neurologie, dr. Dunca Alice. In acest moment, dosarul se afla pe masa Ministerului Sanatatii si asteapta aprobarea, pentru a putea da startul functionarii compartimentului extrem de important pentru pacientii cu acest gen de probleme neurologice.

La predarea aparatului de catre reprezentantii Asociatiei “Prietenii Spitalului” si ai furnizorului Maravet, a participat si managerul spitalului, ec. Sorina Pintea, dar si cei care vor utiliza ecograful, medicii din cadrul sectiei de Neurologie.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *