Economia romaneasca a crescut de doua ori mai rapid decat media din UE in trimestrul patru 2018

PNL

Cu un avans de 0,7% in trimestrul patru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, Romania a inregistrat o crestere economica de trei ori mai mare decat avansul de 0,2% din zona euro si, respectiv, de peste doua ori fata de cel consemnat de Uniunea Europeana, de 0,3%, inregistrat in aceeasi perioada, arata cea de-a doua estimare publicata joi de Oficiul de Statistica al UE (Eurostat), informeaza AGERPRES.

Ritmul de crestere consemnat de economia romaneasca in ultimele trei luni ale anului trecut este insa inferior avansului inregistrat de Estonia (2,2%), Lituania (1,3%), Letonia si Suedia (ambele cu 1,2%), Cipru (1,1%), Ungaria (1%), Cehia (0,9%), Bulgaria, Slovacia si Slovenia (0,8%). Finlanda, Danemarca si Spania au inregistrat de asemenea o expansiune de 0,7% in trimestrul patru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni.

Germania, cea mai mare economie europeana, a avut o crestere zero in trimestrul patru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, in timp ce Grecia si Italia au inregistrat un declin de 0,1%. Nu sunt disponibile datele pentru Irlanda, Luxemburg si Malta.

In ritm anual, in trimestrul patru din 2018, comparativ cu perioada similara din 2017, economia romaneasca a inregistrat un avans de 4%, de aproape 4 ori mai mare decat media de 1,4% in Uniunea Europeana si avansul de 1,1% in zona euro.

Dupa ce, timp de mai multe trimestre, Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, in ultimul trimestru al anului trecut, avansul economiei romanesti a fost mai mic decat cel inregistrat de Letonia (5,6%), Ungaria (4,9%), Polonia (4,6%) si Estonia (4,3%). Slovacia a inregistrat de asemenea o expansiune de 4% in trimestrul patru din 2018, comparativ cu perioada similara din 2017.

Toate statele care au raportat datele catre Eurostat au inregistrat crestere economica in trimestrul patru din 2018, comparativ cu perioada similara din 2017, exceptand Italia, care a stagnat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1