Economia românească își va reveni după criza generată de coronavirus abia în 2022

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Economia românească își va reveni după criza generată de coronavirus abia în 2022 sau chiar mai târziu, susțin mai mult de jumătate dintre companiile germane prezente în România, relevă un sondaj realizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) în luna octombrie 2020, informează profit.ro.

“Situația generală a companiilor s-a înrăutățit, dar majoritatea companiilor germane din România văd totuși oportunitățile în criza actuală și acceptă provocările. Criza Corona are mai ales un rol de catalizator pentru schimbările structurale existente în toate sectoarele economice. Ritmul și presiunea pentru schimbare sunt în mod clar în creștere”, este de părere Sebastian Metz, director general AHK România.

Situația actuală a companiilor germane din România este apreciată de majoritatea respondenților ca fiind “satisfăcătoare”. “Din sondaj reiese că doar 35% din firmele germane apreciază situația propriei companii ca fiind bună, mult mai puține față de toamna anului trecut (2019: 60%). Peste 55% dintre respondenți o consideră satisfăcătoare, iar restul de 9,6% apreciază situația actuală în care se află compania ca fiind dificilă (2019: 8,3%)”, se arată într-un comunicat transmis vineri

În ceea ce privește evoluția activității, companiile sunt mai puțin încrezătoare în această toamnă, ceea ce este de înțeles pe fondul nesiguranței provocate de pandemie. Doar un sfert (26%) dintre companiile chestionate sunt de părere că activitatea lor va evolua mai bine în următoarele 12 luni (2019: 35%), în timp ce 25% sunt de părere că evoluția activității lor în România va fi mai slabă (2019: 13,3%). Referitor la situația conjuncturii în următoarele 12 luni, peste 40% dintre cei chestionați se așteaptă la o evoluție negativă (2019: 30,5%), aproape un sfert sunt optimiști și cred într-o revenire conjuncturală pe termen mediu, iar 31% nu se așteaptă la vreo schimbare (2019: 57,6%).

La întrebarea, când estimează că își va reveni economia românească, peste 58% dintre respondenți se așteaptă la o revenire abia în 2022 sau chiar mai târziu. “Drumul spre redresarea economică rămâne stâncos și pavat cu multe incertitudini. Programele de sprijin guvernamental ar trebui să țină seama de acest aspect și, de exemplu, să extindă noul program de muncă flexibilă, Kurzarbeit”, spune Sebastian Metz.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *