Economii pe spatele copiilor. Guvernul PSD-ALDE taie mierea de la copii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe langa introducerea de noi taxe sau suprataxarea sectorului de telecomunicatii, Ordonanta de Urgenta 114/2018 a lui Teodorovici, data de Guvernul PSD-ALDE la finalul anului trecut, vine si cu alte taieri. Social-democratii suspenda acordarea mierii de albine ca supliment alimentar pentru prescolari si elevii claselor I-IV. Masura trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, dupa ce legea a fost votata in urma cu doua luni in Parlament. Suma economisita de PSD-ALDE pe spatele copiilor a fost calculata de unii la 16 milioane de euro.

„Este jenant pentru un guvern sa reduca cheltuielile bugetare prin taierea unor drepturi ale copiilor. Vrei sa-ti creasca natalitatea, dar nu esti in stare sa sustii minime masuri de protectie. Ai ajuns, ca Guvern PSD-ALDE la a lua de la copii 350 de grame de miere de albine/luna. Valoarea alocatiei este de mai bine de 3 ani la 84 de lei/luna pentru un copil. In urma cu un an si jumatate, parlamentarii PSD-ALDE au respins propunerea de majorare a alocatiei la 200 de lei. Nu sunt bani. Nici de alocatie, nici de 12 grame de miere de albine/zi, dar sunt, in schimb, bani pentru pensiile speciale. Acestea au crescut cu cateva sute de lei/luna de la 1 ianuarie”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Guvernul PSD-ALDE suspenda prin aceeasi ordonanta, pentru intervalul 2019-2021, alocarea a 6% din PIB pentru educatie. Asta inseamna ca investitiile in modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant sunt reduse la minimum. Ce a mai ramas din programul de Guvernare in care au spus ca vor construi in 4 ani 2500 de scoli, gradinite si unitati after-school? Au fost niste minciuni electorale!

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. maria

  poate sa taie si cornul si laptele pt ca sunt produse cu care copiii fac mizerie in pauze
  iar mierea de albine este fix o critica fara fond !

  Reply
 2. Attila

  Vlad, acum sa fim seriosi, mierea pentru copii nu e un drept si nici o necesitate. Dimpotriva, e nociva. Mierea contine zaharuri, e practic zahar in forma lichida.

  https://www.descopera.ro/dnews/13470548-adevarul-despre-miere-ne-face-bine-sau-nu

  Legea era proasta si populista, facuta doar sa bage bani publici in buzunarele unor apicultori (sau importatori).
  Masuri pentru stimularea natalitatii si pentru sprijinirea familiilor (traditionale sau nu) se puteau gasi, fara prostia asta cu mierea. USR are vreu proiect de lege in acest sens? Nu cred.
  Deci, sa criticam PSD e corect, dar nu cu chichite avocatesti. Iar de la un deputat pe care l-am votat, astept un program constant, coerent si viabil pentru a imbunatati viata copiilor: educatie, sanatate, protectie, dezvoltare etc.
  Lasa mierea. Nu asta le trebuie copiilor.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2