Economiile populatiei si firmelor au crescut

Reclame home 1
Reclame home 1

Economiile populatiei si firmelor au crescut, in august, fata de iulie, cu 0,4%, pana la nivelul de 215,24 miliarde de lei, datorita depozitelor constituite de firme atat in lei (+1,4%) cat si in valuta (+1,3%), in timp ce depozitele in lei ale populatie au scazut cu 0,3%, dar cele in valuta au crescut cu 0,2%., reiese din datele publicate marti de Banca Nationala a Romaniei, transmite Agerpres.

Potrivit Bancii Centrale, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au scazut cu 0,3%, pana la 81,35 miliarde de lei. La 31 august 2014, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat, insa, o crestere de 5,4% (4,6% in termeni reali) fata de 31 august 2013.

Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au avansat cu 1,4%, pana la 57,48 miliarde de lei. La 31 august 2014, depozitele in lei ale persoanelor juridice au crescut cu 9,4% (8,5% in termeni reali) fata de 31 august 2013.

In acelasi timp, depozitele in valuta, exprimate in lei, au crescut in august fata de iulie cu 0,6%, pana la 75,4 miliarde de lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 0,7%, pana la 17,1 miliarde de euro).

„Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 3,4% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 4%); depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 2% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 2,5%), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au majorat cu 6,3% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice au crescut cu 6,9%)”, precizeaza BNR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole