ECSC2019 – Echipa Romaniei a trecut pe primul loc in clasamentul provizoriu al Campionatului European de Securitate Cibernetica

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Echipa Romaniei a urcat pe primul loc in clasamentul intermediar al competitiei European Cyber Security Challenge 2019, acumuland 7.432 de puncte, la distanta de 234 de puncte de a doua clasata, Italia, si la 550 de puncte de pozitia a treia, ocupata de Austria, informeaza AGERPRES.

Potrivit Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), la momentul actual, contorizarea live a punctajului celor 20 de echipe participante este intrerupta, iar rezultatele finale vor fi cunoscute vineri, 11 octombrie, in cadrul Galei de decernare a premiilor, ce va avea loc la Palatul Cercului Militar National.

La punctajele actuale ale competitorilor se vor adauga calificativele pe care juriul de specialitate urmeaza sa le acorde concurentilor dupa ce acestia vor parcurge o serie de prezentari de specialitate.

Conform rezultatelor intermediare publicate pe site-ul oficial al competitiei (https://europeancybersecuritychallenge.eu/leaderboard), Germania ocupa locul 4 (cu 6.420 de puncte), Polonia se afla pe 5 – cu 6.098 de puncte, Marea Britanie pe 6 – cu 5.826 de puncte si Franta pe 7 – cu 5.484 de puncte.

Pe ultimele trei locuri ale ierarhiei se claseaza: Elvetia – cu 2.914 puncte, Luxemburg – cu 2.044 de puncte si Liechtenstein – cu 1.774 de puncte.

Concurenti din 20 de tari participa, in perioada 9 – 11 octombrie, la Palatul Parlamentului, la editia 2019 a competitiei European Cyber Security Challenge (ECSC), Romania fiind prezenta cu o echipa formata din 10 tineri.

Pe lista tarilor care s-au aliniat la startul competitiei de la Bucuresti se afla: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Elvetia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Spania, Portugalia si Marea Britanie. In acelasi timp, sunt prezente doua tari pe post de observatori ai competitiei, respectiv Finlanda si Malta.

Nationala Romaniei, antrenata de expertul in securitate cibernetica Ioan Constantin din partea Orange Romania, este formata din: Robert Vulpe (capitan), Robert Dobre, Dragos Albastroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dancaescu, Cristian Done, Matei Badanoiu, Alexandru Top, Tudor Moga si Mihai Cioata.

European Cyber Security Challange (ECSC) este o initiativa a Agentiei Europene pentru Securitatea Retelelor Informatice si a Datelor (European Union Agency for Network Internet Security – ENISA) si face parte din Planul de Actiune pentru Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetica a Uniunii Europene (UE).

Romania a obtinut in doua randuri (in 2016 si 2017) titlul de vicecampioana europeana in securitate cibernetica. La prima editie a competitiei, organizata in 2015 in Elvetia, echipa Romaniei a ocupat pozitia a cincea.

Evenimentul de la Bucuresti este organizat de Serviciul Roman de Informatii (SRI), CERT-RO si ANSSI, in parteneriat cu Orange, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, Microsoft, Palo Alto Networks, eMag, Clico si Cybertas, iar parteneri media sunt Agentia Nationala de Presa AGERPRES si Digi24.

Conform datelor ENISA, competitia europeana dedicata securitatii cibernetice de anul viitor va avea loc la Viena. In acelasi timp, calendarul ECSC mai cuprinde organizarea concursului la Praga – in 2021, Norvegia (2022) si Italia (2023).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *