Ecuador: 17 morti, 12 raniti in incendiul unei clinici

In total, 17 persoane si-au pierdut viata si alte 12 au fost ranite vineri la Guayaquil, in Ecuador, in incendiul unei clinici specializate in tratamentul dependentelor, au anuntat autoritatile, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Guvernatorul provinciei Guayas (sud-vest), Raul Ledesma, a declarat presei ca bilantul este de 17 morti, iar 12 raniti au fost spitalizati. El a precizat ca intre 30 si 40 de persoane se aflau in clinica in momentul declansarii incendiului. Pompierii au informat ca persoanele decedate au murit “prin asfixiere” si ca ranitii prezinta “arsuri ale cailor respiratorii”. Incendiul a izbucnit dintr-o cauza nestabilita deocamdata intr-o clinica specializata in tratamentul dependentei de droguri sau alcool, situata in capitala economica a Ecuadorului.

Potrivit informatiilor presei locale, clinica ar fi functionat fara autorizatie legala. Guvernatorul nu a confirmat daca este vorba intr-adevar despre o clinica ilegala. Autoritatile presupun ca incendiul a fost provocat de pacienti ai clinicii. Pompierii “ne spun ca pacientii au ingramadit saltele si au provocat un incendiu. Posibil pentru a obtine sa fie eliberati, pentru ca erau inchisi”, a declarat responsabila politiei locale, Tanya Varela.

Directorul clinicii a fugit si autoritatile au declansat o operatiune pentru localizarea altor centre de dezintoxicare care i-ar apartine.

Foto: International News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1