Ecuador: Ancheta dupa publicarea datelor a milioane de oameni pe internet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul din Ecuador a lansat o ancheta dupa publicarea datelor a milioane de oameni pe internet, care ar fi fost sustrase de o companie privata in timpul fostului presedinte Rafael Correa (2007-2017), relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

„Este o situatie foarte delicata, care genereaza o mare preocupare pentru intregul guvern si stat”, a declarat luni ministrul de interne Maria Paula Romo.

Compania de securitate informatica VpnMentor a indicat pe site-ul sau ca a descoperit datele personale a peste 20 de milioane de oameni, majoritatea din Ecuador, care are doar 17,3 milioane de locuitori, pe un server nesecurizat localizat in Miami (SUA) si care ar apartine companiei ecuadoriene Novaestrat.

Informatiile ar proveni, intre altele, din registre ale guvernului din Ecuador, tara care nu dispune de o legislatie pentru protectia datelor personale, precum si de la o asociatie de companii auto si de la doua banci.

VpnMentor a atentionat ca aceasta scurgere masiva de date pe internet ar putea afecta milioane de oameni, intrucat contine o cantitate importanta de informatii „sensibile”.

In ce-l priveste, ministrul ecuadorian al telecomunicatiilor, Andres Michelena, a declarat pentru media ca „din pacate o societate privata din Ecuador a sustras informatii posibil de la doua sau trei institutii publice (…) in timpul regimului” lui Rafael Correa, adversar inversunat al fostului sau aliat, succesorul sau Lenin Moreno.

Michelena a mai precizat ca ar fi implicati angajati ai Sistemului national de informatii, responsabil de verificarea planurilor de dezvoltare si a finantelor publice, din perioada Correa. Acesta traieste in prezent in Belgia, iar in Ecuador face obiectul unui mandat de arestare pentru rapirea unui oponent.

In aprilie, guvernul Ecuadorului a denuntat peste 40 de milioane de atacuri informatice impotriva unor institutii publice, dupa ce Quito i-a retras azilul fondatorului WikiLeaks Julian Assange, care se refugiase din 2012 la ambasada ecuadoriana la Londra, atribuind aceste atacuri unor grupari asociate cu Assange.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2