Ed Sheeran este artistul cu cele mai mari vanzari muzicale pe plan global in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cantaretul Ed Sheeraneste artistul care ocupa primul loc in topul muzicienilor cu cele mai mari vanzari de discuri pe plan global in 2017. Artistul britanic i-a devansat in acest clasament pe rapperul canadian Drake si cantareata americana Taylor Swift, au anuntat luni reprezentantii Federatiei Internationale a Industriei Fonografice (IFPI), citati de Press Association si AFP, informeaza AGERPRES.

Ed Sheeran, care ii urmeaza rapperului Drake in fruntea acestui clasament anual, a obtinut un succes comercial rasunator cu cel de-al treilea album de studio al sau, intitulat “Divide”, si cu single-urile “Shape of You”, “Castle on the Hill”, “Galway Girl” si “Perfect”, a subliniat IFPI.

Lansat in martie 2017, albumul “Divide” a primit discul de platina in 32 de piete nationale, in timp ce single-ul “Shape of You” a fost “titlul cel mai bine vandut din lume in 2017” si a fost certificat cu discul de platina in 32 de piete, a precizat IFPI.

Ed Sheeran a devenit primul artist din lume care a reusit sa castige ambele trofee acordate de IFPI intr-un singur an, intrucat s-a clasat pe primul loc atat in topul vanzarilor de albume, cat si in clasamentul vanzarilor de single-uri.

El este cel de-al cincilea artist recompensat cu trofeul anual decernat de IFPI pe baza vanzarilor de albume. La editiile precedente, premiul a fost castigat de Drake (2016), Adele (2015), Taylor Swift (2014) si One Direction (2013).

Drake, care a ocupat primul loc in topul vanzarilor mondiale muzicale din 2016, se afla pe locul al doilea in clasamentul din 2017, gratie compilatiei sale “More life”– album care a generat cele mai multe ascultari in 24 de ore pe serviciul Apple Music si care detine recordul pentru cel mai mare numar de difuzari in ziua lansarii sale pe serviciul Spotify, potrivit IFPI.

Pe locul al treilea in clasamentul celor mai mari vanzari muzicale de anul trecut s-a clasat cantareata americana Taylor Swift. Cel mai recent album de studio al ei, intitulat “Reputation”, a aparut pe piata in noiembrie 2017.

IFPI, cu sediul general la Londra, intocmeste acest clasament anual tinand cont de vanzarile de discuri in format fizic, vanzarile online si difuzarile in streaming. IFPI nu a comunicat insa, deocamdata, volumul total al vanzarilor pentru fiecare artist.

Topul 10 al artistilor cu cele mai mari vanzari de albume in 2017 arata astfel: Ed Sheeran, Drake, Taylor Swift, Kendrik Lamar, Eminem, Bruno Mars, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park si The Chainsmokers.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2