Editia online a cotidianului The Washington Post va include o pagina in limba araba

PNL


Cotidianul The Washington Post a anuntat joi ca va lansa pe site-ul sau o pagina in limba araba ce va reuni traduceri ale editorialelor, articolelor de opinie si relatarilor corespondentilor externi, transmite AFP, titrat de Agerpres.

Aceasta pagina va permite ”intinderea razei de actiune a jurnalismului The Washington Post la cititori din intreaga lume” si publicarea ”traducerilor de nivel inalt ale textelor pertinente pentru un public vorbitor de araba”, a explicat cotidianul american.

Pagina in limba araba a editiei online a publicatiei The Washington Post va cuprinde articolele realizate de redactori din intreaga lume, in special din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Sectiunea de opinii a acestui cotidian a experimentat deja traducerea articolelor in alte limbi, precum spaniola, turca si farsi.

”Aceasta pagina va simplifica pentru mai multi cititori accesul la comentarii gratuite si independente in legatura cu subiecte politice si culturale care ii afecteaza cel mai mult”, a explicat Fred Hiatt, responsabil al sectiei editoriale a publicatiei The Washington Post.

”Importanta acestui demers a devenit ”mai evidenta dupa moartea colegului nostru Jamal Khashoggi, care vedea in mod clar nevoia unui asemenea forum”, a adaugat Hiatt.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat pe 2 octombrie in consulatul tarii sale la Istanbul, colabora cu mai multe publicatii, mai ales cu The Washington Post.

Foto: The Washington Post

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1